Også i dag er der frokostinspiration på bloggen.Her kommer endnu et bud på, hvordan man kan gøre en sund frokost lidt mere festlig med enkle ingredienser, som man lige har i køkkenet. Tortillaen bliver helt sprød og knasende under stegningen, og med lidt god vilje kan den godt gå for en lækker, tynd pizzabund.
NB: Tortillaer holder sig fint i fryseren i en tætsluttende pose. De skal bare tøs op et par sekunder i mikroovnen.
Til 1 person – frokostinspiration:
- 1 grovtortilla
- 1 spsk fransk sennep
- 1 tomat i tern
- 1-2 champignon i skiver
- 75 g kyllingepålæg i strimler
- 30 g revet ost (Cheasy mozarella 10% , cheddar eller en blanding, alt efter hvor sundt det skal være)
- Krydderier, fx timian, oregano og basilikum (jeg havde friske krydderurter i dag, så det var ren luksus)
- Salt og peber
- Evt. pesto til at dryppe ovenpå
Smør grovtortillaen med lidt sennep. Fordel tomat og kyllingepålæg, og drys ost over. Slut med champignonskiverne. Krydr med salt, peber og andre krydderier. Bag på en tør non-stick-pande i 10-15 minutter ved lav varme. Hvis man har ovnen tændt alligevel, kan man selvfølgelig smide pizzaen derind og spare lidt tid. Ellers fungerer stegepanden helt fint.
Når osten er smeltet, er pizzaen færdig. Jeg drypper lidt frisklavet løvstikkepesto på min færdige pizza og spiser den med 1 gulerod og ½ avocado til. Så har jeg både fået protein-, fiber- og fedtbehov dækket.

0 comments on “Frokostinspiration #2: Frokostpizza på tortilla med kylling, tomat og champignon”Tilføj din