
Til fødselsdag for min bror i går blev jeg mindet om, hvor meget jeg egentlig holder af friske figner. De har været på tilbud i snart alle supermarkeder i flere uger, og jeg har bare ikke fået taget mig sammen til at købe nogen. Det tog jeg revanche på i dag! Resultatet blev denne lille, hyggelige og enkle dessert, som også bærer præg af, at jeg pludselig faldt over en passionsfrugt. Sød og blød figen, frisk og knasende passionsfrugt, proteinholdig og cremet skyr og sprøde og søde pistacienødder med sunde fedtsyrer. Ja, jeg kan faktisk ikke komme på noget dårligt at sige om den 🙂
Friske figner med creme af skyr og passionsfrugt og karamelliserede pistacienødder:
Til 1 person
- 1-2 friske figner
- ½ dl skyr
- Evt. 1 spsk kokosmælk (kan udelades)
- 1 passionsfrugt
- Flydende sødemiddel eller honning
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk pistacienødder (evt. blandet med mandler)
- Sukrin eller andet sødemiddel, der tåler opvarmning (eller brug honning)
Skær den friske figen i tynde skiver, og fordel dem på en tallerken. Skrab kernerne ud af passionsfrugten, og rør dem op med skyr, sødemiddel, vaniljepulver og evt. kokosmælk. Smag til, og læg cremen i midten af figenskiverne. Hak nødderne groft, og rist dem på en pande sammen med Sukrin eller honning. Afkøl på et stykke bagepapir et par minutter, og drys nødderne over desserten.
En lækker, smuk og mættende dessert, som man godt kan tillade sig at servere på en hverdagsaften, hvor den søde tand melder sig. Men bestemt også en dessert, som kan serveres for gæster, hvis man gør sig lidt ekstra umage med stylingen.
(Indlægget indeholder affiliate-links)
0 comments on “Friske figner med creme af skyr og passionsfrugt og karamelliserede pistacienødder”Tilføj din