Chokoladekage med syndig hindbærcreme

Fredagskage: chokoladekage med syndig hindbærcreme

Chokoladekage med syndig hindbærcreme

Fredagskage – det ka’ vi li’! Denne gang er fredagskagen en chokoladekage med en syndig hindbærcreme, inspireret af et forslag fra min søster om nogle opskrifter med de friske hindbær, der efter sigende bugner i hendes have (jaja, men ser vi noget til dem herude på Amager??! 😉 ). Kagen blev servereret i går (så faktisk var det en torsdagskage!), hvor vi havde besøg af min veninde Kathrine, som jeg stort set ikke har set, siden hun rejste til Honduras for over 2 år siden. Den slags gensyn må jo fejres – med kage!

Jeg er faktisk rigtig dårlig til at lave opskrifter med hindbær. Paradoksalt nok fordi jeg er så helt utroligt vild med hindbær, at jeg aldrig når længere end til bare at æde dem allesammen rå, når jeg får fingrene i friske hindbær 🙂 Derfor måtte der lidt brainstorming og research til. Da jeg stødte på begrebet “raspberry buttercream” på en amerikansk blog, var jeg solgt! En smørbaseret kagecreme med friske hindbær. Uhm, det kunne kun gå for langsomt med at finde en kage at smøre det på!

Chokolade og hindbær er to rigtig gode venner. Jeg valgte derfor at bage denne glutenfri chokoladekage fra Green Kitchen Stories, som jeg længe har luret på. Jeg fulgte opskriften med kun ganske få ændringer. Bl.a. tilsatte jeg 1 dl hakket mørk chokolade. Nøj, det blev godt! Du får min opskrift (på dansk!) længere nede. Kagen er sødet med honning – jeg er sikker på, at du også kan bruge Sukrin Gold, hvis den skal være helt “efter bogen”.

I min hindbærcreme har jeg erstattet flormelis med Sukrin Melis og nedsat mængden betragteligt. Cremen var dog stadig sindssygt sød og havde en lidt irriterende grynet konsistens. Så efter at have revet mig lidt i håret valgte jeg at røre lidt Philadelphia i cremen for at balancere smagen og at gøre en dyd ud af den grynede konsistens ved at røre groft kokosmel i. Da jeg flækkede kagen og lagde hindbærcremen ind i midten, gjorde den grynede konsistens faktisk ikke noget, og den søde, friske hindbærsmag passede rigtig godt sammen med den mørke, tunge chokoladekage. Kagen blev da også godkendt bordet rundt 🙂

On a different note – det har rodet en del herinde på bloggen på det seneste. Jeg har leget en del med design og teknik, efter at jeg for nogle måneder siden fik det nye look på bloggen. Jeg håber ikke, det er for irriterende eller forvirrende for jer – jeg er ikke altid så god til lige at finde den helt rigtige løsning i første hug. Men efter en del tests tror jeg efterhånden, jeg er ved at nå frem til noget, jeg selv er tilfreds med. Hvad synes du?

Chokoladekage med syndig hindbærcreme


Syndig hindbærcreme

 • 30  g friske hindbær, rensede og tørret grundigt
 • 30 g blødt smør
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • ½ dl Sukrin Melis
 • 25 g Philadelphia
 • 2-3 spsk groft kokosmel

Rør smør, hindbær,  vaniljepulver og salt sammen til så jævn en masse som muligt. Tilsæt Sukrin Melis, og pisk godt med luft ind i cremen. Tilsæt Philadelphia og kokosmel, og rør til så glat en masse som muligt. Sæt din hindbærcreme på køl et kvarters tid.

Glutenfri chokoladekage

 • 200 mandelmel
 • 25 g kakaopulver
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 æg
 • 2 bananer
 • 80 ml kokosolie
 • 120 ml honning
 • 1 dl hakket, mørk chokolade (70%) + ekstra til pynt
 • 1 lillebitte nip cayennepeber

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

I en anden skål piskes æggene sammen. Mos bananerne, og tilsæt dem sammen med kokosolie og honning. Rør de tørre ingredienser i, og tilsæt den hakkede chokolade.

(EDIT 22/10/2015: Min veninde Carla har haft en oplevelse af, at kagen blev for flad, da hun bagte den i en Ø24 springform. Det kan være en fejl i opskriften – jeg er ikke sikker. Prøv evt. med en springform Ø18 i stedet)

Kom dejen i en lille springform (Ø24) beklædt med bagepapir, og bag ved 180 grader i 45 minutter. Tjek med en kødpind, om kagen er færdigbagt. Lad kagen køle helt af på en rist. Den kan sagtens tåle at stå tildækket natten over.

Flæk chokoladekagen, og læg den sammen med hindbærcreme. Pynt kagen med smeltet chokolade, hindbær og evt. frisk mynte, og servér i godt selskab!

9 comments on “Fredagskage: chokoladekage med syndig hindbærcremeTilføj din

 1. Bare lige et uddybende spørgsmål – er det mig eller mine hindbær, du ser for lidt til på Amager. Begge dele kan der heldigvis gøres noget ved 🙂

  1. Haha, i første omgang var det hindbærrene – men også dig! Og Finn med da for den sags skyld 🙂 Men som du skriver er det da heldigvis en fejl, der kan rettes op på 🙂

 2. Jeg ser dine indlæg på min IPad og jeg ved ikke om det derfor, men dine indlæg er kun i den midterste trediedel og bliver derfor meget langstrakte, med masser af luft i begge sider.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie
   Hmm, i udgangspunktet har min designskabelon meget luft. Det er selvfølgelig en smagssag, om man kan lide det (og jeg leger også med at tilpasse den en lille smule mere, så der bliver mindre luft) – men det lyder, som om det bliver vist lidt skævt på din Ipad. Vi har selv Android-tablets herhjemme, og på dem vises det fint. Men må jeg spørge meget lavpraktisk, om du holder din tablet vandret eller lodret, når du læser?
   Kh Louise

   1. Jeg holder den primært vandret. Idag er teksten rykket ud til venstre side og luften er til højre. Tror dog der er mindre luft end der plejer. Det gør det mere overskueligt, da der ikke skal scrolles så meget.

    Kh.
    Anne-Marie

    1. Det var nok forklaringen 🙂 De fleste hjemmesider vises optimalt på tablets i lodret format, men fint at mit lille eksperiment med at rykke lidt rundt på nogle ting gjorde den vandrette visning bedre 🙂

  1. Hej Lene
   Mange tak! 🙂 Nej, det er helt almindeligt mandelmel – dog købeversionen, som ofte er lidt mere fin og luftig, end det man kan male selv.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: