Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant

Fragilité med kaffeskum og karamelkrokant

Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant


Det blev den lækre fragilité, der løb af med sejren som ugens fredagskage, efter at I fik valget mellem den og kanelsnegleisen på facebook. Og det var et godt valg, for det er en sindssyg lækker sag! (Og bare rolig – kanelsnegleisen skal I nok få i næste uge 😉 )

Nu kalder jeg det bare en fragilité, fordi jeg ikke lige kan finde på et andet ord. En fragilité er jo normalt let og luftig – denne her er mere sej og “chewy”. Det skulle faktisk have været en marengsbund – jeg havde planer om at lave en pavlova med marengs lavet på fibersirup. Men jeg havde alligevel ikke tillid til, at min marengsmasse på æggehvider og Fibersirup Clear ville kunne fungere helt, så jeg endte med at komme mandelmel i. Dermed kom den tættere på det, jeg forbinder med en fragilité. Som pludselig inspirerede mig til noget med kaffe, chokolade og nødder. Og resten af min karamelkrokant fra i går!

Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant

Uanset hvad vi kalder den, så er det en sindssygt lækker kage! Sød, chewy marengs/fragilité-agtig bund og fyldig kaffeflødeskum rørt med hakket chokolade, afskallede hasselnødder og knasende karamelkrokant. Det er en ren himmerigsmundfuld!

Og så er den ovenikøbet ret så nem at lave. Bunden kan du bage dagen i forvejen, hvis du vil. Den bliver en anelse blødere af at stå, men det gør egentlig ikke noget. Så er det lettere at spise den pænt med en kagegaffel. Og så er det ellers bare at røre flødeskummen med kaffe, chokolade, nødder – og den gode karamel! Så har du en lækker og dekorativ kage, som efter min mening smager mindst ligeså godt som en almindelig kage bagt med sukker, hvedemel osv.

Nu vil jeg snart lukke computeren ned og tage ind til byen, hvor dygtige Camilla fra Smag på maden holder reception for sin nye kogebog.  Mon ikke man kan regne med en lille lækker smagsprøve eller to? 😉 Rigtig god fredag og god weekend til jer! Husk, at der kommer ny madplan på søndag.

Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant

Fragilité_Collage


Fragilité med kaffeskum og karamelkrokant

Fragilité/bund:

Pisk æggehviderne stive med fibersirup. De bliver ikke helt stå stive som hvider pisket med hvidt sukker, hvor man kan vende bunden i vejret, men de kommer tæt på og bliver meget blanke. Vend mandelmel i, og fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Gerne i en pæn cirkel.

Fragilite
Sådan så min bund ud, inden den kom i ovnen.

Bag ved 120 grader (ikke varmluft!) i ca. 1 time og et kvarter. Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.


Kaffeskum med karamelkrokant:

  • ca. 1 dl fløde
  • 1 tsk pulverkaffe
  • Et par dråber flydende SØD eller andet sødemiddel
  • 2 spsk karamelkrokant
  • 1 håndfuld hasselnødder, gerne afskallede
  • 20-30 g mørk chokolade

Bland fløden med pulverkaffe. Lad det gerne stå et par minutter, så kaffen opløses lidt. Pisk fløden til skum, og smag til med sødemiddel.

Rør kaffeskummet op med karamelkrokant, hakket chokolade, og hasselnødder. Hold lidt tilbage til at pynte med. Smør kaffeflødeskummet ud over den afkølede bund, og pynt med det sidste karamelkrokant, chokolade og nødder.

Fragilite med kaffeskum og karamelkrokant


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig
kommission, hvis du køber noget i den pågældende
webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at
klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter,
som jeg selv kan stå inde for.

 

1 comment on “Fragilité med kaffeskum og karamelkrokantTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: