Forret med laks

Forret med laks

Forret med laks


Denne her forret med laks havde vi på bordet, da vi fejrede min fødselsdag sidste torsdag. Menuen stod på forret med laks, langtidsstegt okseculotte med majskolber,  squashgratin og spidskålssalat og til dessert den famøse Snickers-islagkage. Jeg tror godt, jeg tør vove den påstand, at der ikke var nogen, der gik sultne fra bordet 😉

Jeg vil gerne være sådan én, der er bedre til at servere forretter. Jeg tror tit, jeg bliver så optaget af hovedret og dessert, drinks og snacks, at jeg helt glemmer, at der er noget, der hedder forret. Og det er jo fjollet, for i virkeligheden er forretten jo noget af det bedste ved et måltid. Uanset om det er en forret med laks, rejer, bagt riccotta, en suppe eller noget helt syvende, så har forretter det til fælles, at de er meget delikate. Kunsten er, at de skal vække appetitten  – ikke tilfredsstille den. Der skal stadig være plads til hovedretten.

Jeg havde egentlig tænkt, at jeg til min fødselsdag skulle lave laksetatar til forret. Men jeg nåede aldrig omkring fiskemanden og var egentlig på vej til at opgive og bare servere en rejesjus, da jeg pludselig i Netto så, at de havde filet royale-udskæringer i køledisken. Filet royale er en superlækker lakseudskæring, som minder meget om den laks, man får i sushi – eller for den sags skyld i laksetatar. Men i stedet for al besværet med selv at tilberede den, skal filet royale-laksestykket bare skæres i skiver og anrettes oven i noget lækker salat, så er man klar. Supernemt!

Jeg synes, at bitter ruccula, sød fersken og en syrlig citron-senneps-vinaigrette er de perfekte ledsagere til en forret med laks. Og så avocado. Avocado og laks er verdens bedste venner. Server forretten for gode venner med et køligt glas hvidvin til – så har du starten på en god aften.

Forret med laks


Forret med laks

(til 4 pers.)

  • Ca. 340 g laks “filet royal” (kan købes i Netto – jeg brugte 2 pakker af 170 g)
  • 1 bakke ruccola
  • 1 nektarin eller anden sød frugt, fx mango
  • 2 avocadoer
  • Dressing af olivenolie, citronsaft, sennep, honning, æbleeddike, salt og peber
  • Purløg eller anden krydderurt til pynt

Rør dressingen sammen – blandingsforholdet er altid 2 dele olie til 1 del af alt det andet. Jeg blandet altid en stor flaske, som jeg har stående i køkkenet – derfor har jeg ikke helt styr på mængderne her. Men jeg tror, jeg brugte ca. ½ dl i alt.

Skyl ruccolaen, og slyng den tør. Skær nektarinen i tern. Vend ruccola og nektarin med dressing, og anret på 4 tallerkener.

Skær laksen i mundrette tern, og fordel den over salaten.

Skær avocadoerne over, fjern stenene, og skær den i skiver. Anret ½ avocado på hver tallerken.

Krydr med lidt salt og peber, pynt med friskklippet purløg, og server, gerne med et glas kølig hvidvin til.

0 comments on “Forret med laksTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: