LCHF forloren hare

Forloren hare i lchf-venlig udgave

LCHF forloren hare


Som lovet i går kommer her min opskrift på en LCHF-venlig forloren hare. Forloren hare er en rigtig scoreret herhjemme. Det er en af de ting, Andreas altid foreslår, når jeg spørger, hvad vi skal spise til aftensmad. (Dét, og så burgere og pizza!). Og det gør altid lykke!

Men jeg tror faktisk ikke, jeg har prøvet at lave forloren hare, siden vi begyndte at spise LCHF herhjemme. Det er sådan noget med, at min gode, gamle opskrift både havde en most kartoffel og en stor portion rasp i, og det havde jeg ikke lige besluttet, hvordan jeg skulle erstatte.

Da jeg alligevel havde et selleri fremme for at lave den rå sellerisalat fra i går, besluttede jeg at komme lidt selleri i farsen. Jeg rev det fint og overhældte det med kogende vand for at få lidt samme konsistens og smag som den kartoffelmos, jeg plejede at få. Det fungerede supergodt, Kombinationen af HUSK og Fibrex var også en fin erstatning for rasp. Ribsgeléen – ja, den var altså den helt almindelige med sukker! Hvis du kan finde en velsmagende en af slagsen uden sukker, så brug den. Men det er så lidt, man skal bruge, at det altså falder under bagatelgrænsen i min verden.

Så selvom foråret måske ikke lige er den mest oplagte sæson for forloren hare, så prøv alligevel at smide det på menuen. Det smager jo altså bare godt! 🙂

LCHF forloren hare
Forloren hare med tilbehør: blomkålsris, spidskål, sellerisalat, grønkålssalat og sovs. 

Forloren hare i lchf-venlig udgave

 • 400 g hakket kalv og flæsk
 • 50 g selleri (vægt uden skræl)
 • 1 æg
 • 1 dl bouillon + 1-2 dl ekstra til fadet
 • 1 spsk HUSK
 • 1 spsk Fibrex
 • 1 tsk salt + godt med friskkværnet peber
 • 2 spsk ribsgelé (jeg brugte bare en almindelig med sukker)
 • 1 pakke (140 g) bacon i skiver

LCHF forloren hare


Riv selleriet fint, kom det i en skål, og overhæld det med kogende vand med lidt salt i. Lad det stå et par minutter, mens du finder de andre ingredienser frem.

Bland kødet med æg, 1 dl bouillon, HUSK, Fibrex, krydderier og ribsgelé. Hæld vandet fra sellerien (pres lidt for at få væden ud), og rør den i farsen. Tag 2 skiver bacon, hak dem groft, og rør også dem i.

Tag et ildfast fad, og form farsen til et aflangt brød (mit kommer, i følge Andreas, altid til at ligne en bænkebider mere end en hare – men skidt nu med det!). Taglæg “haren” med bacon, og sæt hele herligheden i en forvarmet ovn på 200 grader.

Jeg starter altid med at give min “hare” 15 minutter på varmluft, så baconen lige får antydningen af sprødhed. Så skruer jeg over på traditionel varme, hælder 1-2 dl bouillon i bunden af fadet og lader det stå i 1 time. Ca. hvert 10. minut drypper jeg “haren” med væde fra bunden af fadet.

Når din forlorne hare er færdig, hælder du væden over i en gryde. Med lidt sødmælk, fløde, ribsgelé, salt og peber har du hurtigt den mest fantastiske sovs. Den kan jævnes med 2 gode spsk Philadelphia, som røres godt ud i sovsen.

Vi spiste forloren hare med blomkålsris til mig og snittet, rå spidskål til Andreas. Dertil fik vi en grønkålssalat og den rå sellerisalat. Et superlækkert og meget mættende måltid!

2 comments on “Forloren hare i lchf-venlig udgaveTilføj din

 1. Haha, lidt skægt, jeg har faktisk også forloren hare på ugens madplan! Jeg tror dog ikke, at jeg ender med at få lavet det lige i denne uge (helt urelateret til dit indlæg altså, FYI), men alligevel lidt sjovt sammentræf 😀

  1. Haha, ja det var da egentlig ret sjovt Xenia 🙂 Great minds think alike, som jeg altid siger 😉

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: