Forårssalat

Forårssalat med spinat, asparges og vaniljestegte rabarber

ForårssalatNogle dage er mest til nemme salater, der kan smækkes sammen på 5 minutter, når man står træt og udkørt i køkkenet og bare ikke gider. Andre dage er lysten, tiden og overskuddet der til at bruge længere tid på at hygge om salaten og lege med teksturer, smage og farver. I dag var en af de dage. Jeg er næsten sluppet af med mit hold i nakken, og efter en meget vellykket gang fysioterapi i eftermiddags, hvor jeg fik lavet nogle rigtig gode stræk, kunne jeg for første gang i flere dage stå i køkkenet og hygge mig uden smerter.

Jeg havde lyst til at bruge nogle af sæsonens dejligste ingredienser – frisk spinat, asparges og rabarber. Så bliver det næsten ikke mere forårsagtigt. Aspargsene blev ganske enkelt lynblancheret, så de bevarede sprødhed og “bid”. Spinaten fik lov til at være frisk og knasende, mens rabarberne blev det syrligt-søde, bløde indslag i salaten. Jeg stegte dem i smør på en pande med masser af vanilje, limesaft og lidt honning. Køleskabet gemte desuden på ½ granatæble, som også røg i salatskålen.

“Mormordressing” er noget, der skriger om forår og sommer for mig. Fløde rørt med honning (sukker i den oprindelige opskrift), citron (det blev så lige lime i dag), eddike, salt og peber og i dagens anledning lidt frisk mynte. Bortset fra honningen må det være noget nær den mest lchf-venlige dressing, der findes, med alt det fløde. Honningen kunne erstattes med sødemiddel, hvis man er lidt mere striks end mig. På samme måde kunne man vælge at stege sine rabarber med Sukrin Gold. Honning plejer ikke at påvirke blodsukker eller vægt for mig, så jeg bruger det gerne engang imellem i moderate mængder.

Vi spiste salaten til helstegt kylling, og den friske, syrlige salat udgjorde et rigtig godt modspil til det fede kyllingeskind.

Forårssalat

Forårssalat med spinat, asparges og vaniljestegte rabarber

  • 3 store håndfulde frisk spinat
  • ½ bundt asparges
  • ½ granatæble
  • 2 stilke rabarber
  • 1 spsk smør
  • ½ tsk ren vanilje
  • Saften af ½ lime
  • 1 tsk honning
  • Lidt vand
  • Frisk mynte

Mormordressing:

  • ½ dl fløde
  • 1-2 tsk honning
  • 2 tsk hvid balsamico, æbleeddike el.lign.
  • Saften af ½ lime
  • Salt og peber
  • 3-4 blade frisk mynte

Skyl spinaten grundigt. Jeg foretrækker at lægge alle spinatbladene i en skål med iskoldt vand og lade dem stå i ca. 10 minutter. Så bliver de både renset og ekstra friske og sprøde. Slyng vandet ud af spinatbladene, og dup dem evt. i lidt køkkenrulle.

Knæk den træede ende af aspargsene, og blancher dem i kogende vand i max. 1 minut. Skyl dem i iskoldt vand, og lad dem dampe af.

Rens rabarberne, fjern enderne, og skær stilkene i skrå skiver. Steg rabarberskiverne på en pande i smør. Tilsæt vanilje, honning, limesaft og vand, og lad det simre, til vandet er kogt ind. Lad de vaniljestegte rabarber køle lidt ned.

Rør imens dressingen sammen af alle ingredienserne. Smid et par rabarberskiver ned i dressingen, og lad dem stå og afgive lidt syre og smag, mens du lægger salaten sammen.

Fordel spinatbladene i et fad. Bank granatæblekernerne udover. Læg de blancherede asparges ovenpå og herefter de vaniljestegte rabarber. Slut af med at hælde dressing udover, og pynt med friske mynteblade.

En salat med masser af friskhed og syre, som går godt til tungere retter som fx helstegt kylling.

Forårssalat

1 kommentar til “Forårssalat med spinat, asparges og vaniljestegte rabarberTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *