Ferskentærte

Ferskentærte

FerskentærteDenne her ferskentærte er en af de bedste lchf-venlige kager, jeg har smagt til dato! Jeg er faktisk ikke engang sikker på, at jeg ville gætte, at det var en lchf-kage, hvis jeg fik den serveret ude i byen. Okay, den er heller ikke just helseagtig – der er både chokolade og sukkerfri marcipan i. Men den er dog fri for tilsat sukker og mel. Og så er den både dekorativ og superlækker, og den kan forberedes i god tid – lige sådan en tærte, man gerne vil servere, når man har gæster!

Min ferskentærte er bygget op efter samme princip som mine yndlingsjordbærtærter fra bageren med sprød tærtebund, marcipan, chokolade, creme og frugt – her mine vaniljekogte ferskner i hvidvin, som er helt fantastiske, søde, bløde og sommeragtige. Hvis du ikke har mod på at lave dine egne vaniljekogte ferskner, kan du også bruge frisk frugt eller bær til tærten.

Tærten blev til, da jeg forleden lavede en tomattærte til aftensmad med udgangspunkt i en tærte fra “Spis dig mæt og glad”. Jeg brugte kun ca. halvdelen af tærtedejen fra opskriften til min tomattærte, da jeg kun skulle bespise mig selv og Andreas – så jeg rørte lidt Sukrin Gold i resten og bagte den i en lille springform. Og så var jeg i gang! I opskriften her har jeg ganget mængderne op, så det passer med den fulde portion tærtedej – der skal nemlig bruges 1 æg, og det er så besværligt at bruge ½ æg!

Ferskentærte

Ferskentærte


Ferskentærte (ca. 8 personer)

Tærtedej

  • 3 dl mandler
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 spsk HUSK
  • 2 spsk Sukrin Gold
  • 40 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 100 g sukkerfri marcipan
  • 100 g mørk chokolade
  • 200 g mascarpone
  • Ca. 4 halve vaniljekogte ferskner i hvidvin + 1/4 dl lage (alternativt kan du bruge 2 friske ferskner)
  • 1 nip vanilje
  • 1 tsk revet citronskal + ekstra til pynt
  • 1 håndfuld pistaciekerner

Start med at lave tærtedejen: blend mandler med sesamfrø til fint mel.  Tilsæt alle de andre ingredienser, og blend til en ensartet masse. Pres dejen ned i en springform (ø24), prik nogle huller i dejen med en gaffel, og sæt springformen på køl i ca. 20 minutter.

Bag tærtebunden i en forvarmet ovn på 180-200 grader i 20-25 minutter. Temperatur og bagetid kommer en på din ovn. Hold godt øje med tærten undervejs – den skal være fast og let gylden i kanterne, når du tager den ud. Lad tærtedejen køle helt af på en rist, inden du samler tærten. Den kan også sagtens tåle en nat på køl!

Når du er klar til at samle din ferskentærte, sætter du den mørke chokolade til at smelte over et vandbad. Imens smører du sukkerfri marcipan udover tærtebunden i et jævnt lag. Når chokoladen er smeltet, hældes den over, og tærten sættes på køl et par minutter, så chokoladen kan stivne.

Rør imens mascarpone med ferskenlage, vanilje og citronskal. Hvis du bruger friske ferskner, kan du erstatte lagen med lidt honning og citronsaft. Eller måske med lidt hyldeblomstsaft, hvis du har?

Smør mascarponecremen udover tærtebunden. Skær fersknerne (friske eller syltede) i skiver, og fordel dem over tærten. Pynt din ferskentærte med hakkede pistaciekerner og friskrevet citronskal, og servér!

Indlægget indeholder affiliate-links.

1 kommentar til “FerskentærteTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *