Fennikelsalat med chokolade lakrids og blåbær

Fennikelsalat med chokolade, lakrids og blåbær

Fennikelsalat med chokolade lakrids og blåbær


Der gik ca. 1½ år, fra jeg første gang hørte nogen omtale denne her salat, før jeg fik taget mod til at prøve den af selv. Mange kalder den fennikelfræs. Jeg forstår ikke helt navnet, så jeg kalder den bare fennikelsalat med chokolade, lakrids og blåbær.

Det er virkelig en syret sammensætning. Når jeg sidder og spiser salaten, forstår min hjerne ikke helt, om vi er ude i dessert, salat, morgenmad – eller noget helt syvende. Men det smager virkelig dejligt og er en nem og appetitlig måde at få høvlet en masse grøntsager.

Fennikel er en grøntsag, som mange har lidt svært ved. Jeg har selv kæmpet en del med mit forhold til fennikel, men jeg har lært at sætte pris på det enten som del af en større salat med fx kål eller ruccola, i en salat med friske appelsinskiver og oliven – eller i denne her salat, hvor fenniklens lakridssmag fremhæves med lidt lakridspulver og kombineres med sødme fra blåbær, nøddesmag fra pinjekerner og så chokolade, som bare altid er genialt. Det trigger’ lidt de smagsløg, som normalt er på arbejde, når man spiser kage. Men det er altså en salat… Skørt!

Netop fordi salaten forvirrer mine smagsløg lidt, er jeg forsigtig med, hvornår jeg spiser den. Selvom den er sund og alting, så aktiverer den alligevel lidt “sukkercentrene” i min hjerne og sender mine tanker lidt på “sukkerflugt”. Jeg har fundet ud af, at jeg ikke skal starte dagen med salaten her – så får jeg for meget sukkertrang i løbet af dagen. Men jeg kan fint spise den fx som afslutning på et frokostmåltid, hvor jeg har fået pæne mængder fedt og protein.  Så bliver det bedre balanceret for mig.

Prøv den – selvom det måske lyder lidt tosset! 🙂

Fennikelsalat med chokolade lakrids og blåbær


Fennikelsalat med chokolade, lakrids og blåbær

  • ½ fennikelknold
  • 1-2 håndfulde friske blåbær
  • 20 gram mørk chokolade
  • 1 spsk pinjekerner
  • 1-2 dråber sødemiddel, honning el.lign.
  • 1 knidspids lakridspulver
  • 1 dryp balsamico (både mørk og lys duer)

Snit fennikel helt fint på et mandolinjern eller med en meget skarp kniv.

Hak chokoladen fint, rist pinjekernerne på en tør pande, og skyl blåbærrende.

Kom hele molevitten i en skål. Drys lakridspulver over, og giv et par dryp balsamico og evt. sødemiddel. Smag til, og spis!

0 comments on “Fennikelsalat med chokolade, lakrids og blåbærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: