Farverig broccolicouscous

Farverig broccolicouscous

Farverig broccolicouscous


Vi er simpelthen blevet så glade for broccolicouscous herhjemme. Det er blevet en helt lille åbenbaring i min madlavning. Okay, åbenbaring er måske et stærkt ord – men det har i hvert fald været en rigtig positiv opdagelse!

Jeg elsker nemlig selv blomkålscouscous og i det hele taget alt med blomkål – men da Andreas mildest talt er ret træt af blomkål, spiser vi det ikke så meget mere. Til min store ærgrelse, Jeg er til gengæld, som jeg har nævnt før, ikke ret vild med broccoli. Hvilket Andreas ellers rigtig godt kan lide. Men efter at jeg har prøvet at lave det som broccolicouscous – altså blendet helt fint og tilsat en masse gejl, farver og smag – er jeg blevet superglad for det. Så pludselig har vi et sundt grøntsagstilbehør, som vi begge kan spise med største velbehag. Og det kan både bruges til stegt kød (med en god dressing) eller til sammenkogte retter. Jamen altså, kan det snart blive bedre?

Den farverige broccolicouscous her er særligt velegnet til det sidste formål – altså til retter som kalkun i kokos, chili con pollo, mørbradgryde, kofta i linsesovs osv. Hvis jeg skulle servere den til stegt kød, ville jeg nok give den en hurtig dressing af olie, æbleeddike og honning – som dressingen til den grønne broccolicouscous. Så ville den også være super til det formål!

Jeg håber ellers, I nyder den dejlige sensommeruge. Jeg er jo egentlig på gospelhøjskole, hvor jeg bliver pumpet med god, musikalsk energi og møder søde mennesker fra hele verden. I dag og i morgen formiddag er jeg dog lige hjemme for at tage mig kærligt af mine babyrytmikhold og få en par tiltrængte nætters søvn i min egen seng. Og selvfølgelig lige sige hej til mand og katte 😉 Jeg sørger også lige for, at vi ikke kommer til at mangle fredagskage i overmorgen – for oven på al den sunde broccolicouscous har vi da fortjent lidt ekstra lækkert! 😉 Ha’ en dejlig onsdag.

Farverig broccolicouscous

Farverig broccolicouscous


Farverig broccolicouscous

  • 1 lille hoved broccoli
  • 1 lille stykke squash (ca. 50 g)
  • 1/4 gul peber
  • 1/4 rød peber
  • 1 dl kidneybønner (kogt – jeg bruger dem fra dåse)
  • 1 dl edamamebønner
  • 1 lille håndfuld friske krydderurter – mynte og koriander
  • 1 tørret abrikos
  • Salt og peber

Blend broccoli med stok og det hele fint i en foodprocessor. Blend også squashen. Skær peberfrugt i fine tern, tø edamamebønnerne op, og skyl kidneybønnerne. Hæl krydderurterne, og snit abrikosen i helt fine tern.

Bland hele herligheden sammen i en stor skål, og giv det godt med salt og peber. Servér fx til sammenkogte retter.

0 comments on “Farverig broccolicouscousTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: