Bliv-rask-tallerken

En lille bliv-rask-tallerken

Bliv-rask-tallerkenDer har været stille på bloggen nogle dage. Der har i det hele taget været meget stille fra min side, efter at jeg røg ned med en ordentlig gang halsbetændelse/forkølelse/virus-halløj i søndags. Jeg var en af de dér klassiske tosser, der så, at solen skinnede i lørdags og straks kastede mig ud i mit bedste sommertøj med jakken åben og ingen hue på i glad forventning om masser af D-vitamin og godt humør. Søndag klarede jeg mig med nød og næppe gennem en arbejdsdag, inden feberen ramte med 110 i timen og lænkede mig til sofaen og min dyne. Virkelig dumt og meget selvforskyldt!

Heldigvis er jeg sådan en, der bare sover, når jeg er syg. Jeg har derfor næsten sovet mig gennem de sidste par dages feber og ellers indhentet lidt længe forsømt tv-kiggeri.

Nå, men jeg fik da svar på spørgsmålet om, hvordan lchf fungerer, når man er syg: aldeles dårligt! Jeg har ikke lyst til at spise noget som helst, når jeg er syg – og slet ikke noget med æg, fløde, ost, kød eller grøntsager. Lidt brød, helst uden for meget pålæg, kan til nøds gå, og måske lidt friskpresset appelsinjuice. En meget alternativ kost efter 2 måneder med lchf! Det kniber stadig ved tanken om spejlæg om morgenen, men jeg forsøger at få min krop en lille smule tilbage på sporet i dag med denne lille bliv-rask-tallerken. Den består af de ting, jeg mandede mig op til at få lyst til på en tur gennem Irma: friske jordbær, banan, græsk yoghurt (10%) og fløde. Et lille skvæt chiafrø blev det også til, både for at forbedre konsistensen, men også for at oppe indholdet af fibre, protein og Omega3 lidt. En rar lille sag, som jeg også godt kunne finde på at spise, selvom jeg ikke var syg 🙂

Jeg har smidt den i kategorien morgenmad, da jeg (heldigvis) ikke har nogen “sygdomskategori” på bloggen. Det kunne også være en lille dessertting, hvis man havde lyst.

I weekenden skal jeg være på benene. Der skal vi holde stor fest sammen med nogle venner. Vi holder større temafester et par gange om året, og denne gang er temaet “Baltic Cruise”. Der kommer updates om det og et par gode opskrifter på festmad til mange på bloggen i næste uge! Så hvis der også er stille på bloggen i weekenden, er det altså fordi, jeg laver mad i stedet for at skrive om det.

Bliv-rask-tallerken

  • 8-10 jordbær
  • 1 banan
  • 1/4 dl fløde
  • 3  gode spsk græsk yoghurt 10%
  • 1 tsk chiafrø
  • Lidt friskpresset limejuice
  • Lidt vanilje

Blend halvdelen af jordbærrene og halvdelen af bananen med fløde, græsk yoghurt og chiafrø. Smag til med limejuice og vanilje, og lad det hele stå et øjeblik, så chiafrøene kan sætte sig.

Skær resten af jordbærrene og bananen i skiver, og fordel over tallerkenen, inden du går ombord.

Bliv-rask-tallerken

0 comments on “En lille bliv-rask-tallerkenTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: