efterårsfad med bacon, kylling og rød pesto

Efterårsfad med kylling, grøntsager og rød pesto

Efterår


Efterår er smukke, orange græskar, fyldige rodfrugter, lange gåture i skovens (og byens) efterårsfarver og hyggelige stunder med stearinlys og varm te derhjemme. Men efterår er også kortere dage, kolde, blæsende cykelture hjem fra arbejde i begyndende tusmørke, forkølelser, kolde tæer og generelt lavere energiniveau.

Hvad nu, hvis der var en aftensmad, der kombinerede alt det smukke fra efteråret med behovet for ultranem og meget varmende aftensmad, som ikke kræver, at du står i køkkenet i flere timer, når du kommer træt og snottet hjem fra arbejde?

Ladies and gentlemen, I give you: Efterårsfad! Med kylling, grøntsager, bacon, rød pesto og mandler. Det tager helt seriøst ikke længere tid at tilberede, end det tager for din ovn at varme op. Opvasken består af 1 skærebræt, 1 kniv, 1 kartoffelskræller, 1 bradepande – og så tallerkener og bestik. Og som bonus har du ovnen kørende en lille times tid, hvilket giver dejlig varme – i hvert fald vores lejlighed, hvor køkkenet godt kan være lidt fodkoldt.

efterårsfad med bacon, kylling og rød pesto

Resultatet hverken ligner eller smager af nem mad. Det virker som noget, du har stået i lang tid og bikset med i køkkenet. Og du kunne sagtens servere det her efterårsfad for gæster. Det gjorde jeg i weekenden. Okay, det var min far – men alligevel! 😉

Vi spiste faktisk efterårsfad både fredag og søndag i den forgangne weekend. Fredag glemte jeg at putte bacon i. Det smagte glimrende alligevel – men baconen er virkelig en god tilføjelse. Alt er, som bekendt, bedre med bacon.

Der er altså noget herligt ved sådan noget alt-i-ét-fad, hvor du skal gå lidt på opdagelse, når du øser op. Jeg er i hvert fald tosset med at spise på den måde!

Husk at skaffe dig en ordentlig rød pesto. Alt for mange pestoer i supermarkederne er lavet på solsikkeolie eller noget andet underlødigt crap. Brug noget tid på at læse varedeklarationer, og find en lavet på rigtig olivenolie. Det smager bedre og er sundere for dig. Jeg fandt en i Brugsen. Du kan sikkert også være heldig andre steder.

Udelad kartoflerne, hvis du helst vil undgå kartofler. De kan sagtens erstattes med rodfrugter el.lign. Men de smager virkelig lækkert her og udgør så lille en del af det samlede måltid, at det ikke gør noget for mig. Især hvis du supplerer op med en god sovs og en sprød kålsalat.

efterårsfad med bacon, kylling og rød pesto


Efterårsfad med kylling, bacon grøntsager og rød pesto

(4 personer)

 • 4 kyllingebryster
 • 1 pakke bacon i skiver
 • 3-4 spsk rød pesto (af god kvalitet – helst på olivenolie)
 • 1 rødløg
 • 1 jumbohvidløg (eller 2-3 almindelige fed)
 • 1/4 butternut squash
 • 1-2 sweet potatoes
 • 7-8 almindelige, små kartofler (kan udelades eller erstattes med noget andet)
 • ½ rød peber
 • ½ gul peber
 • ½ pære
 • 1 håndfuld mandler
 • Olivenolie
 • Salt og peber
 • Frisk (eller tørret) timian

Klargør alle grøntsagerne og pæren, og skær dem i grove, mundrette stykker. Hak hvidløget fint.

Vend grøntsagerne med olivenolie, salt, peber og halvdelen af hvidløget. Fordel i en stor bradepande eller et ildfast fad smurt med olie.

Vend kyllingebrysterne med rød pesto, salt, peber og resten af hvidløget. (Tip: jeg bruger pakken, som kyllingebrysterne var i, som underlag. Ingen opvask. WIN!). Læg dem i bradepanden. Dryp evt. lidt ekstra rød pesto ovenpå kyllingen.

Skær eller klip bacon i mindre stykker, og fordel dem rundt omkring i fadet.

Læg friske timiankviste rundt omkring i fadet, eller drys med tørret timian. Fordel en håndfuld mandler udover det hele.

Giv fadet 45 minutter på 200 grader varmluft.

Servér hele fadet direkte på bordet. Hvis du orker det, så supplér med en god sovs – eller bare sæt lidt ekstra rød pesto på bordet.

efterårsfad med bacon, kylling og rød pesto

0 comments on “Efterårsfad med kylling, grøntsager og rød pestoTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: