Edamemebønner med chili, ingefær og hvidløg

Edamamebønner med chilisovs, ingefær og hvidløg

Edamamebønner med chili, ingefær og hvidløgVi er vilde med edamamebønner – eller “eddermamebønner”, som de hedder herhjemme 🙂 Vi spiser dem tit, som man får dem på sushirestauranter, helt enkle med citron og salt. Men jeg har leget lidt med en mere spicy version, hvor bønnerne får et lidt stærkere “kick”.

Edamamebønnerne har her fået selskab af 3 gode venner: chili, hvidløg og ingefær – og selvfølgelig salt (og lidt teriyakisovs). De bliver hotte og spicy på den gode måde – og så ser de bare fantastisk indbydende ud.

De små, lækre, grønne soyabønner er fyldt med kostfibre (ca. 5  g pr. 100 g) og protein (ca. 10 g pr. 100 g).  De giver dermed en god mæthedsfølelse og kan for mig let kan gøre det ud for et eftermiddagsmåltid.

Prøv selv:

Edamamebønner med chilisovs, ingefær og hvidløg

  • 100 g edamamebønner (med skal)
  • Knapt ½ dl sød chilisovs
  • 1 skvæt teryiakisovs (soya fungerer også)
  • 1 fed hvidøg
  • 1 lille knold frisk ingefær
  • Flagesalt til at drysse med

Snit ingefær og hvidløg fint.

Smid edamamebønnerne direkte fra frost på en varm pande sammen med alle de andre ingredienser. Varm godt igennem i ca. 5 minutter – chilisovsen må gerne tykne og klistre godt fast til bønnerne.

Hæld edamemebønnerne i en skål, drys med flagesalt og nyd fx som en sund og lækker eftermiddagssnack, der giver varmen i vinterkulden.

PS: Man får klistrede fingre at at spise dem, så husk en serviet (og et glas mælk, hvis det bliver for stærkt!).

Edamamebønner med chili, ingefær og hvidløg

0 kommentarer til “Edamamebønner med chilisovs, ingefær og hvidløgTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *