Dyreragout

Dyreragout (i crockpot)

Dyreragout


Superlækker, smagfuld og mør dyreragout. Giver varmen på en kold vinterdag. Og passer sig selv, mens du putter dig på sofaen med et varmt tæppe.

Jeg ved ikke, om I kender det dér med, at man er verdens kedeligste person, når man køber ind. Supermarkederne har 117 forskellige udskæringer og typer af kød, og jeg betragter jo egentlig mig selv som en kreativ person i køkkenet. Alligevel ender næsten altid med at købe de samme 5 slags kød: Laks, hakket oksekød, kylling, svinemørbrad og kalkunbryst. Kender du det?

Men for nylig udfordrede jeg mig selv: Jeg købte en pakke dyrekød i tern og lavede denne her lækre dyreragout. Vi fik faktisk ofte dyrekød derhjemme, da jeg var barn, fordi mine forældre havde en ven, der var jæger. Jeg har altid godt kunnet lide dyrekød – men jeg nåede aldrig rigtig at få spurgt min mor, hvad hun egentlig gjorde ved det. Jeg spiste det bare 🙂

Derfor var jeg lidt på bar bund med dyrekødet. Men jeg læste mig frem til, at nøglen til gode resultater med dyrekød og andet vildt er skånsom tilberedning. Det rimede rigtig godt med min crockpot.

Rodfrugter, svampe og bacon har aldrig gjort noget dårligt for en gryderet. Lidt enebær, hvidløg og andre gode smagsgivere – og nogle timer senere var der herlig dyreragout!


Lidt om crockpots/slowcookere (annonce):

Jeg er jo kommet til at lokke flere af jer med det her crockpot-halløj, og jeg får en del forespørgsler på, hvad det er for et apparat, jeg har. Jeg har pt 2 – man er vel madnørd 😉 Jeg har fået dem fra de søde mennesker hos Acreto.se som sponsorerede produkter:

CROCK-POT 5,0 LITER SLOW COOKER: Min nye model, som har en indergryde, der kan tages ud og bruges på komfuret. Supersmart funktion. Det er den, jeg har brugt til denne ret.

CROCK-POT 4,7 LITER SLOW COOKER: Min gamle model, som har tjent mig godt i mange år. Knapt så fancy og en del tungere end den nye – til gengæld også lidt billigere 🙂

Linksene er til Kitchenone, som er en af mine affiliatepartnere. Hvis du køber noget gennem linksene, får jeg en lille provision af salget, som støtter mit arbejde her på bloggen. Varen koster selvfølgelig det samme for dig. Jeg anbefaler kun produkter, som jeg selv kan stå inde for.

Jeg er vild med min crockpot og bruger den ca. 1 gang om ugen. Fx til:

Nu til sagen – her kommer opskriften på den gode dyreragout:


Dyreragout


Dyreragout:

 • 400 g dyrekød i tern
 • 50 g bacon i tern (gerne fra et stort stykke god bacon, du skærer selv)
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2 persillerødder
 • 2 gulerødder
 • 100 g champignon
 • ½ dl majs
 • Ca. 1½ dl bouillon (jeg brugte min egen hønsebouillon)
 • 2 spsk tomatpure
 • 1 dåse hakke tomat
 • 1 god sjat rød balsamico
 • 1 dl fløde
 • Salt, peber, timian
 • ½ tsk cayennepeber
 • 1 stk enebær
 • Frisk citronsaft
 • Jævning

Brun baconen. Tilsæt hvidløg og dyrekød, og brun videre et par minutter.

Tilsæt løg og rodfrugter i grove stykker.

Tilsæt bouillon, tomatpure,  hakket tomat og balsamico.

Tilsæt krydderier og champignoner, og sæt retten over i en crockpot. Min crockpot er så smart, at indergryden kan bruges til at brune i og derefter sættes i crockpotten. Hvis ikke du har sådan en fancy crockpot, kan du bruge en stegegryde til at brune af i og så hælde hele herligheden over i en crockpot. Har du slet ikke nogen crockpot, så brug en almindelig gryde og meget, meget lav varme. Så skal retten nok kun have 2 timer.

Anyways: I crockpotten skal retten nu have 3 timer på HIGH.

Ca. ½ time inden servering tilsættes fløde og majs, og der smages til med citronsaft, salt og peber. Jævn retten – jeg er ikke for fin til at bruge Maizena her 😉

Servér fx med en grov mos og/eller dampet broccoli.

Dyreragout

2 comments on “Dyreragout (i crockpot)Tilføj din

 1. Det er en fin opskrift som vi supplerede med danske kastajner som pga den svage varme ikke blev udkogte Kastanjerne havde vi selv samlet og efter et kort opkog pillet og frosset ned, så de var lige til at putte i.

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: