Nem lasagnette med kødboller

Doven hverdagsmad: Lasagnette med kødboller

Nem lasagnette med kødboller


Nogle dage orker man bare virkelig ingenting. Når man fx kommer hjem kl. halv 8 efter en lang arbejdsdag med rytmik og et overgearet børnekor + en iskold og regnvåd cykeltur hjem til Vanløse. Når man er så træt, at man ikke engang orker at kigge på takeaway-menuer. Når man bare vil smide noget i ovnen, smide sig på sofaen og vente på, at uret ringer. For så at indtage aftensmaden foran fjernsynet med en gang Netflix (eller HBO: Vi er blevet ret fanget af de nye serie Westworld. Er der mon nogen af jer, der ser den?)

Nå, tilbage til emnet: Hvordan får man sådan en nem aftensmad?

Det gør man fx ved at købe sig et glas kødboller i tomatsovs fra Wooden Spoon. Jeg er ikke engang sponsoreret af dem eller noget, men jeg er ret tosset med deres færdigretter. Lækker mad af god kvalitet, økologisk kød fra Grambogård – og hele herligheden leveret i et fint Weck-glas, som man kan bruge efterfølgende. Deres færdigretter er lidt dyre – 120 kr. for et glas hos Nemlig. Men i fht. at købe takeaway synes jeg egentlig ikke, at det er slemt.

Nå, men sådan et glas kyler man i et ildfast fad med en lille håndfuld bønnepasta, drysser med lidt ost, smider et par skiver god bacon ind på en bageplade ved siden af – og så læner man sig træt tilbage i sofaen i en halv time, til ovnen bipper. Hvis man har overskud, bikser man lige et par håndfulde færdighakket grønkål sammen med den gode pecan-dressing, som står i køleskabet herhjemme. Så er grøntindtaget også klaret.

Det er altså nem aftensmad. Det er ikke just i den top-sundeste ende af, hvad vi spiser til aftensmad herhjemme normalt, men sammenlignet med den burger eller durum-rulle, vi ellers kunne ske at ende med sådan en doven aften, er det nu helt ok. Vær opmærksom på, at bønnepastaen mætter enormt godt, så man skal ikke bruge ret meget i fht. almindelig pasta.

Retten er virkelig lavet på slump – så her kommer en nogenlunde guideline til, hvordan du laver den:

Nem lasagnette med kødboller


Doven hverdagsmad: Lasagnette med kødboller (fra Wooden Spoon)

  • 1 glas kødboller i tomat fra Wooden Spoon
  • 1-2 håndfulde bønnepasta (det mætter ret godt, så ikke specielt meget)
  • 2-3 spsk fløde
  • 1-2 dl revet ost (gerne en blanding af cheddar og mozarella)
  • ½ pakke bacon i skiver eller bacon i tern (kan udelades)
  • Tørret oregano

Hæld lidt tomatsovs i et ildfast fad. Læg bønnepastaen i fadet, og hæld resten af kødbollerne og tomatsovsen over. Hæld lidt fløde i fadet, dæk til med ost, og sæt fadet i ovnen på 200 grader varmluft i ca. ½ time. Giv evt. lidt grill til sidst, så osten bliver gylden og sprød.

Ved siden af fadet kan du med fordel stege nogle skiver bacon, som drysses over fadet inden servering. Bacon skal have 13-15 minutter på 200 grader varmluft.

Inden servering drysses oregano og evt. sprød bacon over lasagnette-fadet. Servér gerne med en grov kålsalat til.

Nem lasagnette med kødboller

0 kommentarer til “Doven hverdagsmad: Lasagnette med kødbollerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *