Te med honning_råd mod forkølelse

Dit bedste råd mod forkølelse


Te med honning_råd mod forkølelse
Kamillete med honning er nok det mest klassiske råd mod forkølelse – hvad er dit?

Pyh altså, jeg har bare været lagt ned af en led forkølelse siden i torsdags. Sådan en rigtig træls en, som bare bliver ved med at sidde i kroppen, uden at man rigtigt for alvor er syg med feber, men bare sådan at man er snottet, hæs, hoster, får hovedine og generelt er træt og sløv i kroppen. Det kan ikke helt retfærdiggøres at ligge på sofaen og flyde ud til serier på Netflix – men det duer heller ikke rigtigt at tage på arbejde. Især når man, som jeg, har et arbejde, hvor stemmen er et vigtigt redskab.

I går aftes tog jeg til bandøvelse med kirkens rytmiske band, hvilket også er en del af mit fantastisk arbejde som rytmisk kirkemusiker – men det var altså helt uden stemme i går. Heldigvis spiller jeg klaver, så sang er ikke min hovedting i den sammenhæng, men jeg skulle alligevel bruge min hæse stemme rimeligt meget til at styre os igennem de forskellige sange, vi skulle øve op. Det gik dog trods alt rigtig fint, og vi havde en fantastisk aften med total max. på julestemningen – men prisen var desværre en tordnende migræne, som ramte mig på vej hjem i bilen. Og da vores ellers så pålidelige bil så – med episk timing – valgte at smide koblingen midt på Amagerbrogade, ja så koksede det bare helt for mig. Hvordan jeg kom hjem, er mig stadig en gåde, men hjem kom jeg da og røg så på hovedet i seng, hvor jeg lå og havde ondt af mig selv. Kattene syntes, det var rigtig spændende, at jeg havde placeret en gulvspand i strategisk afstand fra sengen – jeg behøver vist ikke gå i nærmere detaljer om, hvorfor(!), men de havde en fest med at vælte spanden og i øvrigt blive ved med at åbne døren ud til gangen, så der kom ondt, ondt, ondt lys ind til mine meget lysfølsomme øjne. Nå, men til sidst lykkedes det at falde i søvn – til gengæld vågnede jeg kl. 4 med hoste. Ej, men altså… Det blev lige til en meget slap hjemmearbejdsdag i dag med stærkt fokus på at gøre noget rart for min krop, så jeg kan komme på højkant igen snart.

Vi har nok allesammen vores små tricks og råd mod forkølelse har vi ikke?

Kamille og timian_råd mod forkølelse
Timian og kamille indåndet som damp er ret godt til at løsne det, der sidder i svælg og bihuler, når man er forkølet.

Når jeg er forkølet:

 1. drikker jeg kamillete med honning – og jeg kan faktisk godt lide det!
 2. laver jeg dampbad i en lille kasserolle med vand, timian, kamille og lidt honning – så sidder jeg under et håndklæde og indånder dampen, som løsner alt det, der sidder i svælg og bihuler. Som bonus får jeg lækker hud.
 3. pakker jeg mig ind i uld fra top til tå.
 4. spiser jeg gerne lidt ekstra appelsiner, granatæblekerner og andre ting med C-vitamin i for at hjælpe immunforsvaret på vej.
 5. sover jeg helt enormt meget.

Og så har jeg i øvrigt en allerginæsespray, som jeg har fået på recept af min læge for snart en del år siden, da jeg er sådan en, der altid bliver ramt på bihulerne. Den virker faktisk rigtig godt og ødelægger ikke næsen som dem, man får i håndkøb. Jeg har også nogle piller, man kan købe i Tyskland, som hedder Grippostad. De indeholder en blanding af antihistamin og paracetamol samt noget C-vitamin og koffein. Tilsammen en genial kombination mod forkølelse – lindrer hævelser i svælg og næse, sænker feber og kvikker lidt op. Desværre kan man ikke købe dem i Danmark, da Lægemiddelstyrelsen har et issue med blandingsprodukter, så vi loader altid på dem, når vi er over grænsen! (PS: kan man høre, at jeg er vokset op med en far i lægemiddelindustrien? 😉 )

Hvad er dit bedste råd mod forkølelse?


 

6 comments on “Dit bedste råd mod forkølelseTilføj din

 1. Rent faktisk at tage den med ro 🙂 Acceptere når kroppen fortæller dig at du er syg, så rent faktisk lytte til det og passe sin seng 🙂 og så alle de andre gode ting du foreslår. Jeg tager:
  3 dage med 2 paracetamol morgen, middag og aften, søvn og rigeligt med både koldt og varmt væske. Er næsen involveret – så 7 dage med næsespray også. Er halsen træls så strepsil så ofte som jeg må i op til en uge.

  God bedring, sweetie!

  1. Så enig, søde Lisbeth! Søvn og ro er bare det allervigtigste og forudsætningen for al heling 🙂 Jeg tror også snart, jeg skal hen på sofaen og ligge lidt igen 🙂
   Knus

 2. Uuhh, din stakkel, at du ikke har det bedre endnu! Sender dig et kæmpe godbedringkram…
  Selv hører jeg nok ikke til de aller sundeste, når en forkølelse har meldt sin ankomst. Er helt sikker på at det der hjælper, er sådan noget som varm kakao med cognac og flødeskum (lumumba), kaffe med strohrom og flødeskum (farisæer), nødder og chokolade, hjemmebagte kager … alt naturligvis uden sukker og stivelse! Kan se at du også går ind for kager;-) Glæder mig til opskriften…
  Pas på dig selv og giv dig lov til at være syg <3

  1. Tusind tak Rosa! Haha, jeg er vild med din “medicin” – du har helt sikkert fat i noget rigtigt! Hvis ikke man skal forkæles, når man er syg, hvornår skal man så? 😉 Jeg giver det en chance og æder en cookie mere! 🙂

 3. Et næseskyllehorn er rigtig god hvis man har problemer med bihulerne.
  Det lyder lidt hippie-agtig men hjælper virkelig 🙂

  1. Nå ja, sådan nogle har jeg set før – jeg tror ovenikøbet, at vi har et derhjemme et sted… Det kunne være, at jeg engang skulle overvinde min frygt og prøve det 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: