Jeg så denne her idé på Pinterest forleden og var solgt på stedet: kylling – ikke bare i bacon, men i nærmest hermetisk tætsluttende bacon OG tilmed med 2 slags ost inde i pakken. Glem alt, hvad jeg har sagt tidligere om, at jeg ikke kan lide kylling – det her er strøget direkte ind på top10 over mine livretter! Det er lchf, når det er bedst.
Idéen med at pakke kylling ind i bacon, er jo ikke ny. Men måden at gøre det på her er ret genial. Man laver et “kors” af bacon, som gør det muligt at pakke et kyllingebryst helt tætsluttende ind. Inde i pakken gemmer der sig flødeost og revet ost, som nærmest smelter ind i kyllingekødet under bagning og giver det masser af smag.
Kylling-baconpakkerne skal have ret lang tid i ovnen, for at bacon’en kan blive sprød, men kyllingekødet bliver ikke tørt. Det bliver nærmest dampet inde i sin hule af bacon og ost og bliver virkelig saftigt og mørt.
Vi spiste deluxe-udgaven er kylling i bacon i går med tomatsalat og sweet potato-fritter til. Det var en virkelig skøn aftensmad. Jeg kunne kun spise halvdelen af mit kyllingebryst, så resten har jeg med på madpakke i dag sammen med rester af tomatsalat. Blomkålsrisen med stegte grøntsager fra i går ville også være dejligt tilbehør.
Deluxe kylling i bacon
(2 pers.)
- 2 kyllingebrystfileter
- 12 skiver bacon
- Ca. 8 spsk pikantost
- 2 håndfulde revet cheddar
- Salt og peber
Vend kyllingebrysterne i salt og peber.
Bred et stykke bagepapir ud på en bageplade, og læg først 3 skiver bacon på langs og derefter 3 på tværs, så de danner et kors. Det ligner nu lidt, at du skal til at flette en baconstjerne (det kunne ellers være sjovt!).
Læg det ene kyllingebryst på “baconkorset”, og top med 4 tsk pikantost og 1 håndfuld cheddar. Luk først baconpakken på langs og derefter på tværs. Rul over, så enderne vender nedad, og pakken slutter tæt.
Gentag med det andet kyllingebryst.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag på 200 grader varmluft i ca. 45 minutter, eller indtil bacon’en er gylden.
1 comment on “Deluxe kylling i bacon”Tilføj din