Dekonstrueret burger

Dekonstrueret burger

Dekonstrueret burger


Sommetider lægger jeg virkelig gennemarbejde, velgennemtænkte opskrifter op på bloggen. Andre gange lægger jeg noget op, som er sådan lidt mere à la: “Det her rodede jeg lige sammen til os selv af lidt tilfældigt godt fra køleskabet, og det smagte helt vildt godt – så det må jeg dele med folk!”. Denne her dekonstruerede burger falder helt klart i sidstnævnte kategori. Den blev lavet på de sidste rester af de hakkebøffer, som i går blev til biksemad. Jeg havde fået lavet mine hakkebøffer temmelig høje, så jeg fik den idé at bruge dem som “bolle” i en burger – altså putte ost, tomat osv. ind i en flækket hakkebøf. Og så fik fantasien ellers frit spil, og vi endte i noget så moderne som dekonstruktion af en måltidsklassiker – eller måske bare “jeg havde ikke tålmodighed til at anrette pænt, så jeg kylede bare det hele på tallerkenen” 🙂

Jeg ved ikke altid om de improviserede opskrifter giver mening for jer? De er tænkt som ren inspiration fra min side. Det er ikke meningen, at man skal stå i bedste Mette Blomsterberg-stil og måle nøjagtigt af eller putte præcis de ting i, som jeg siger. Denne her burger kunne fx virkelig have nydt godt af en skive bacon eller 2 eller måske lidt rødløg eller agurk. Andre vil måske mene, at spejlægget og mangoternene skal gå langt væk fra deres burger, eller at kål ikke kan erstatte salaten i en burger. Det er helt op til jer – jeg præsenterer bare idéen om at bruge en rest af en hakkebøf som underlag for noget, der indeholder nogle af de samme elementer som en burger, og så må man selv lege videre med konceptet. Jeg elsker nemlig fri leg i køkkenet 🙂

Men giv gerne noget feedback – foretrækker I de velgennemarbejdede opskrifter med præcise mål, de total improviserede inspirationsopskrifter eller en blanding? Det er altid sjovt for mig at vide, hvad I bedst kan bruge til noget derude 🙂

Dekonstrueret burger


Dekonstrueret burger

(jeg brugte til mig selv)

  • ½ hakkebøf
  • 1 tomat
  • 1 æg
  • 2 skiver guoda
  • 2 tsk Haydary-dip fra Løgismose (man kunne også sagtens bruge hjemmelavet peberfrugtpesto! Det ville næsten være endnu bedre.)
  • 1 håndfuld hakket og ribbet grønkål
  • 1 håndfuld snittet rød spidskål
  • Lidt frisk mango i tern
  • Salatdressing af citronolie, granatæblebalsamico og honning (min favorit for tiden!)
  • Salt og peber

Flæk hakkebøffen på langs, skær tomaten i skiver, og steg det hele på en pande i smør og olie sammen med spejlægget. Det hele skal have 5 minutter i alt, først på høj varme, hvor du skruer ned efter ca. ½ minut. Husk at vende tomat- og bøfskiverne.

Imens det steger, blander du salaten af kål, mango og dressing, og kommer den på en tallerken.

Tag panden af blusset, og læg en tyk skive gouda på hver bøfskive. Lad den smelte lidt på eftervarmen. Anret tomatskiverne oven på bøfferne, top med lidt Haydairy-dip (eller peberfrugtpesto), og flyt bøfskiverne fra panden over på salaten. Læg spejlægget øverst, drys med salt og peber, og servér!

1 kommentar til “Dekonstrueret burgerTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *