I anledning af Grundlovsdag, som vel er det tætteste vi kommer på en nationaldag her i landet, kommer her en rigtig “dansk” salat med de fornemste ting, den danske sommer kan byde på: frisk spidskål, sprøde asparges, knasende radiser og søde, danske jordbær. Og så selvfølgelig dressingen over dem alle: mormordressing rørt med fløde, eddike og citronsaft og her sødet med akaciehonning. Du kan sikkert også bruge kokossukker, flydende SØD – eller for den sags skyld rørsukker, hvis du lever livet farligt!
Mens regnen pisker mod ruden, og folk skutter sig i kulden ude til grundlovsmøderne i det ganske, danske land, kan det være svært lige at genfinde den dejlige, dovne, lune sommerstemning vi mærkede tidligere på ugen. Men med denne her salat på bordet er du en lille smule tættere på!
Dansk sommer i salatskålen
(Frokost til 1 person eller tilbehør til 2)
- 1 par gode håndfulde fintsnittet spidskål
- 3 grønne asparges
- 2 radiser
- 2-3 jordbær
Mormordressing:
- ½ dl fløde
- 2 tsk akaciehonning eller anden sødning
- 2 spsk hvid balsamico
- Saft og evt. skal af ½ øko-citron
- Salt og peber
Knæk bunden af de grønne asparges, og overhæld dem med kogende vand og lidt salt. Lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra, og skyl dem i iskoldt vand. Lad dem dryppe af, og skær dem i skrå skiver.
Fordel fintsnittet spidskål i en salatskål eller et fad. Snit radiserne i tynde stave eller skiver, og fordel dem over salaten sammen med asparges og jordbær, som også er blevet renset og skåret i kvarte.
Rør alle ingredienser til mormordressingen sammen. Citronsaften og eddiken får fløden til at tykne på smukkeste vis. Smag dressingen til med salt og peber, og tjek, at den er lige præcis så syrlig/sød, som du vil have dem.
Fordel dressingen over salaten, og servér.
0 comments on “Dansk sommer i salatskålen”Tilføj din