I går lykkedes det mig virkelig at lave en lækker fiskeret til aftensmad. Dampet laks med smør, hvidløg og krydderurter. Saftigt, cremet og fyldt med god smag. Og så krævede det sammenlagt 5 minutters aktiv arbejdstid – inklusive at tage billeder 😉
Vi spiste laksen med bønnepasta og cremet svampesovs. Det blev et superlækkert og festligt lille mandagsmåltid, og vi var begge 2 propstopmætte efter en portion. Selv min ellers-ikke-så-fiske-begejstrede mand syntes, det var alletiders aftensmad. Jeg var ekstra begejstret over at have brugt så kort tid i køkkenet, at der var overskud til at tage ned på Sundbyvester Plads og træne mine slappe armmuskler med et par forsøg på nogle pull-ups.
I morgen får I opskriften på bønnepastaen med verdens bedste svampesovs. I dag starter vi lige med den cremede, lækre laks! Som jeg i øvrigt også skal have rester af til frokost i dag. Mmm, elsker rester på madpakken!
Dampet laks med smør, hvidløg og krydderurter
- 350 g laks
- ca. 20 g smør
- 1 lille bdt. krydderurter, gerne blandede – jeg brugte koriander og mynte
- 1 fed hvidløg
- 4 skiver lime
- Godt med friskkværnet peber
Læg 2 stykker sølvpapir over kors. Smør med lidt olie, og læg laksestykket på med skindsiden nedad.
Kværn masser af peber udover, og fordel små klatter smør, krydderurter, limeskiver og fintsnittet hvidløg over laksestykket.
Luk sølvpapiret, og lad det gerne danne en “hvælving” over laksen, så der er god plads til damp inden i pakken.
Sæt pakken med laks i et ildfast fad, og giv det ca. 20 minutter i ovnen på 180-200 grader, og servér fx med squashpasta og en god sovs til. I morgen kommer jeg med et godt forslag til tilbehør.
Fedt. Den glæder jeg mig til at prøve. Tak 🙂
Selv tak! 🙂