Vejen frem

Dag 14: Opfølgning og strategi


Så er vi kommet til den allersidste dag af “Tilbage på sporet”-challengen. Jeg håber, du har fået noget godt ud af det! At du er kommet – ja, tilbage på sporet 🙂 Den sidste udfordring er at få evalueret de sidste 14 dage og lagt en plan for, hvad der skal ske fremover. Hvad har været godt, hvad har været skidt – og hvad er planen nu?

Det har været tankevækkende for mig at bruge 14 blogindlæg på at sætte ord på, hvad det egentlig er, jeg selv gør, når jeg efter en usund periode har brug for at komme tilbage på sporet. Det har taget en del tid at skrive, men det har været en stærk motivation at vide, at der sidder nogle mennesker rundt omkring, som virkelig længes efter at tage hul på en sundere livsstil, men som har svært ved at komme i gang med det. Jeg har selv været det menneske i mange år, og det har taget mig mange år at finde ud noget, der rent faktisk fungerede for mig. Nu, hvor jeg endelig har fundet det, har jeg simpelthen så meget lyst til at give det videre, så flere kan få glæde af det. Jeg håber, du har kunnet bruge det til noget.

Måske har du fulgt hver eneste udfordring til punkt og prikke. Måske har du bare ladet dig inspirere hist og her og gjort noget helt andet, end det jeg foreslog. Det eneste, der tæller, er, at det har fungeret for dig, det som du har gjort!

Måske har nogle undret sig over, at der ikke har været nogen udfordring, som hed noget i retning af: “Drop sukker og brød” eller noget i den retning. Det er helt bevidst fra min side. Indlægget om at skære ned på mellemmåltider var det, der kom tættest på. Men generelt fungerer jeg ikke selv særligt godt med forbud. Jeg fungerer meget bedre med tilvalg end med fravalg. Og hvis jeg kan tilvælge en kost, som holder mig så mæt og glad, at jeg slet ikke har behov for sukker og brød – ja, så har jeg jo opnået målet, bare uden at slå mig selv i hovedet undervejs.

 

Opfølgning – hvordan er det gået?

Tænk over, hvad du synes, du er lykkedes godt med her i de første 2 uger af 2018 – og ros dig selv for det. Tænk også over, hvad der måske er gået mindre godt – måske er det noget, du særligt skal sætte ind over for i de næste uger.

Har du fået drukket dine 2 liter vand og sovet dine 8 timer hver nat? Har du fået spist godt med grøntsager og fedt? Gået en lille tur hver dag (eller dyrket en anden form for motion)? Har du fået planlagt din mad og foodpreppet? Har du fået spist en god morgenmad (på det rigtige tidspunkt af dagen)? Og har du fået skåret ned på mellemmåltiderne og de små snacks? Har du sagt farvel til badevægten og goddag til dig selv som førstestyrmand? Og får du kigget dig selv i spejlet og talt pænt til dig selv? Er du lykkedes med at forkæle dig selv, uden at det behøvede handle om mad?

Og et endnu vigtigere spørgsmål: Hvordan har du det? Føler du dig godt tilpas i din krop? Sidder bukserne behageligt? Har du god energi? Er du glad? Har du mere eller mindre sukkertrang? Er du mæt og tilfreds?

Brug lidt tid på at tænke over de her spørgsmål. Skriv det gerne i en kommentar her under indlægget. Jeg vil elske at høre om dine erfaringer! 

Vejen frem

Strategi – hvad er næste skridt på vejen?

Det her er jo slut på “Tilbage på sporet”-challengen her på bloggen – men derfor slutter vejen jo ikke for dig. Næste skridt er at træffe en beslutning om, hvad der skal ske nu. Skal du ind i et seriøst vægttabsforløb, hvor de skal hives nogle kilo af? Eller skal du bare glide ind i en stille og rolig og nogenlunde sund hverdag? Hvis du har et mål om at tabe sig  – skal det så være et intensivt forløb med hurtige resultater? Eller trives du bedre med et langvarigt og mindre stramt forløb?

Jeg synes, det er vigtigt, at man beslutter sig for, hvad man vil, og tager stilling til, hvordan man bedst kan opnå det. Ellers ender man nemt med at være typen, som hele tiden går og synes, hun skal tabe 10 kg, og som hele tiden er “sådan-konstant-agtig-på-kur” uden egentlig at komme nogen vegne. Eller man er typen, som ikke gør noget ved den vægt, som man egentlig er ked af – og som egentlig går rundt hele tiden og er tynget af utilfredshed med deres egen krop. Det er for ærgerlig en måde at gå gennem livet på, synes jeg. Så hellere træffe en beslutning om enten at sige: a: “Hul i det! Jeg er lækker, som jeg er!” eller b: “Okay, nu gør jeg noget ved det! Men på en måde, som fungerer godt for mig.”

Vi er allesammen forskelligt skruet sammen. Nogle fungerer rigtig godt med at gå til en kostvejleder, få en plan for mad og træning og følge den til punkt og prikke. Andre duer slet ikke til, når nogen fortæller dem, hvad de skal. De skal have meget mere frie tøjler. Nogle skal have en tidshorisont: De næste 3 måneder gør jeg sådan her. Andre skal have et konkret mål: Jeg skal tabe 10 cm om taljen. Nogle fungerer godt med en gruppe eller en person, de skal stå til ansvar over for. Andre er “the lone wolf”-typen, som kører helt sit eget løb i sit eget tempo.

Du får en virtuel highfive, hvis du kan gætte, hvilken type jeg er 😉

Men altså: Beslut dig til, hvad du vil, og overvej, hvordan du bedst opnår dit mål. Læg en plan, som du selv har det godt med. Og hvis planen bare er, at du har det godt med dig selv og gerne bare vil blive ved med det – så er det også superfedt!

Hvis du har lyst til at dele din strategi også i kommentarfeltet, kunne det være så spændende at læse med!

Min egen opfølgning og strategi:

Selv synes jeg, at jeg er lykkedes ret godt med de fleste ting. Jeg har virkelig gjort meget ud af at drikke vand og spise godt. Søvnen har drillet mig mere. Selvom jeg har gjort mig umage, har det simpelthen været svært at komme tilbage i en ordentlig døgnrytme efter nytåret. Jeg bliver dårligere og dårligere til de dér mini-jetlags med alderen. Det har bevirket, at jeg har været træt og døjet med en del hovedpine. Som igen har bevirket, at jeg har snacket lidt mere, end jeg plejer. Og haft mindre overskud, end jeg ellers plejer at have.

Men helt overordnet synes jeg stadig, jeg har klaret det rigtig godt. Og jeg nyder, at mine bukser passer bedre, og at jeg næsten ikke har nogen sukkertrang. Decembers udskejelser er næsten visket ud 🙂

Jeg skal helt sikkert fortsætte den stramme linje, jeg har kørt det sidste halve års tid med temmelig striks LCHF (med plads til enkelte afvigelser) og svømning 2 gange om ugen. Det gør en masse godt for mig, og jeg vil stadig gerne af med lidt flere deller.

Jeg skal fokusere rigtig meget på at få min søvn på plads de næste par uger. Den er nøglen til at komme videre, derfra hvor jeg er nu.

Selvom “Tilbage på sporet” er slut, så hæng endelig på her på bloggen. Jeg har en masse spændende opskrifter i ærmet, som jeg glæder mig til at dele her de næste par uger!

0 comments on “Dag 14: Opfølgning og strategiTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: