Jara og spejlet

Dag 11: Kig dig i spejlet!


Velkommen til dag 11 i “Tilbage på sporet”. I dag er udfordringen, at du skal kigge dig i spejlet og finde en eller flere ting, som du er tilfreds med ved dig selv og din krop.

Ej, okay – bliver det lige hippie-agtigt nok nu, hva’? Skal vi også sidde i rundkreds og recitere digte? Bare rolig, jeg lover, at har jeg en pointe med det her 😉

Sagen er, at jeg har haft mange slåskampe med min vægt i tidens løb. Jeg har haft nogle perioder, hvor jeg har taget rigtig meget på – og jeg har hevet det hele af igen. Eller rettere: næsten det hele. Jeg er nemlig typen, der altid lige har omkring 5 “komfort-kilo” på sidebenene. De sidste deller sidder altid lige lidt ekstra godt fast, og jeg har vænnet mig til tanken om, at de nok bare som udgangspunkt er der. Jeg bliver måske aldrig str. 36, men det er sådan set også ligemeget. For inden for de dér “komfort-kilo” kan jeg spise gøre, stort set hvad der passer mig, uden at tage på. Ret smart.

Men også lidt farligt. For inderst inde betyder det også, at jeg i bund og grund, når jeg skal være helt ærlig, altid går rundt og føler mig lidt småfed. Jeg får aldrig den dér følelse af: “Yes, jeg nåede i mål! Nu har jeg noget, jeg skal passe på og værne om.” Jeg har mere en følelse af: “Nå ja, jeg er stadig lidt småfed og ikke helt i mål. Skidt med, om jeg tager lidt på. Om jeg skal tabe et par deller fra eller til gør ikke den store forskel alligevel i det store regnskab.”

Kan du følge den tankegang?

Når jeg så engang imellem kigger på gamle billeder af mig selv, tænker jeg tit: “Hold da op, hvor var jeg tynd på det tidspunkt! Hvorfor passede jeg ikke bedre på det?” Men når jeg tænker tilbage på, hvordan jeg tænkte om mig selv på det tidspunkt, billedet blev taget, var det mere de dér tanker om, at jeg var lidt småfed, og at det ikke betød så meget, om jeg tog lidt på.

Det er jo dumt.

Derfor er jeg begyndt at øve mig i at stille mig op foran spejlet, tage et grundigt kig på mig selv og finde ting, som jeg sætter pris på ved min krop, og som jeg gerne vil passe på. Jeg bemærker fx, at jeg har en pæn talje, let markerede skuldermuskler (som jeg er ret stolt af – de er ikke kommet af ingenting!) og en god balance mellem bryst- og hoftemål.

Jeg er efterhånden blevet ret skrap til at identificere deller, som er kommet eller gået. Det betyder faktisk en del i fht. det med, at jeg ikke vejer mig. Det er sådan, jeg holder øje med min “vægt”, eller hvad vi nu skal kalde det. Jeg er meget opmærksom på min ansigtsform – at den hælder mod det “trekantede” og ikke bliver for rund eller firkantet (det er nemlig dér, en vægtøgning først viser sig hos mig). Jeg holder øje med den øverste del af min mave – det er det næste sted, jeg opdager vægtøgning. For noget tid siden fik jeg et mindre chok i positiv forstand, da jeg opdagede, at de “ridebukselår”, jeg havde fået opbygget, var mere eller mindre forsvundet.

Jeg roser mig selv for alt det gode, jeg har opnået, og minder mig selv om, at jeg skal bevare det gennem sund kost og gode søvn- og træningsvaner.

Engang imellem slår jeg også det kritiske øje til og minder mig selv om ting, jeg gerne vil ændre: nogle deller, der gerne måtte forsvinde. Nogle overarme, der gerne måtte minde mindre om de fede engle fra min barndoms glansbilledalbum 😉 Jeg kan nemlig godt i et svagt øjeblik få så travlt med at minde mig selv om alle de smukke ting, at jeg bortforklarer, at der måske er røget et par ekstra deller på.

Det hele er sådan lidt navlepillende – næsten i bogstaveligste forstand! Men det er alligevel vigtigt for mig at have et balanceret, realistisk billede af min egen krops tilstand. Så er det nemlig sværere for de negative og destruktive tanker at snige sig ubemærket ind på mig.

Jeg håber, du er frisk på udfordringen!

Vores søde abyssinierkat, Jara, har total forstået det med at kigge forelsket på sig selv i spejlet:

Jara og spejlet

0 comments on “Dag 11: Kig dig i spejlet!Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: