Vand med smag

Dag 1: Drik vand


Velkommen i 2018 – og velkommen “Tilbage på sporet”. I dag er dag 1 i de næste 14 dage her på bloggen, hvor vi sammen lirker os tilbage på dydens smalle sti efter en måske lidt for hyggelig juleferie. Du får én udfordring hver morgen – én lille ting, du skal fokusere på og tage med dig. Til at starte med er det ret lette ting – og som dagene skrider frem, får du måske også lidt større udfordringer. Efter 14 dage skulle vi gerne være tilbage i en god og sund LCHF-livsstil med stabilt blodsukker og godt energiniveau.

Hvis du sidder og tænker: “Hvad er nu det for noget?” så læs lige indlægget fra i går:

Godt nytår, mindmap og 14-dages challenge.

I dag ligger de fleste af os nok og er lidt småtrætte og sløje efter nytårsaften i går. Det er jeg helt med på. Derfor er årets første udfordring ret nem – og passer virkelig godt til tømmermænd: Drik vand! 2 liter helst.

Er du med på det? Du skal ikke melde dig ind i fitnesscenter eller gnaske 2 kg grøntsager. Du skal bare drikke noget vand. Det er da lige til at klare, ikke? Det kan sagtens gøres, mens du ligger og splatter ud til nytårskoncert og skihop. Jeg starter gerne min dag med at drikke et stort glas vand. Så er jeg lissom’ i gang med at få dækket dagens behov. Derudover har jeg gerne et glas vand stående ved siden af mig, når jeg arbejder på kontoret. Og jeg har en flaske vand med, når jeg arbejder som musiker. Jeg prøver hele tiden at gøre det nemt for mig selv at få fyldt væske på systemet.

Vand er jo nærmest godt for alt i vores krop: Muskler og led, fordøjelse og tarmsystem, sultregulering, nyrer, slimhinder i mund, hals og næse,  hud, hår og negle og ikke mindst hjernen. Alt fungerer bedre, når man får drukket nok vand. Derfor er det også udgangspunktet for vores 14 dages challenge. Vi starter med at få væskebalancen på plads, og så arbejder vi videre derfra.

Hvis du synes, vand er det mest kedelige i verden, har jeg 3 forslag til, hvordan du kan gøre det lidt mere spændende og indbydende med sunde, naturlige ingredienser:

Vand med smag

3 x vand med smag:

1: Vand med appelsin: Drøn helt enkelt skiver af økologisk appelsin med skræl og det hele ned i en kande vand og lad det trække. Vandet kommer til at smage sødt og lækkert af appelsin – og dufter helt fantastisk.

2: Vand med hindbær og ingefær: Skiver af ingefær (hvis det er øko, behøver du ikke skrælle det) og friske hindbær. Også en virkelig god kombi, som både er frisk og sød. Og ingefær er jo godt for nærmest alt.

3: Kanelvand er måske lidt mere for de eventyrlystne. Men det er ikke helt tosset: en hel kanelstang, der står og trækker i dit vand. Jeg lærte det i sin tid af Umahro Cadogan, som havde et samarbejde med en virksomhed, jeg arbejdede i. Det er lidt specielt, at ens vand smager af kanel – men det er lidt vokset på mig, som man siger, og nu er jeg faktisk ret glad for det. Som bonus dæmper kanel sukkertrang. Og det er jo ikke så tosset.

Jo længere tid ingredienserne trækker i vandet, jo mere intens bliver smagen.

Vand med smag

0 comments on “Dag 1: Drik vandTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: