Det er virkelig sjældent, at jeg spiser rå selleri. Sellerifritter, sellerimos, selleri i gryderetter. Det kan hurtigt blive omsat herhjemme. Men selleri i rå form kan nå også være ganske lækkert, hvis der bliver kælet lidt for smagen.
Sellerisalaten her er dejligt cremet og har et friskt pift af appelsin og ingefær. Den passer godt til rødt kød, vildt eller svinekød – især den slags retter, du normalt ville servere waldorfsalat til.
Hvis du vil prøve flere salater med rå selleri, så prøv også denne:
Rå sellerisalat med dadler og hasselnødder
Den er også ret læx 🙂
Cremet sellerisalat
- Ca. 100 g rå selleri
- 1 dl dl creme fraiche
- 1 tsk friskrevet ingefær
- Ca. 2 spsk saft fra en appelsin
- Rigeligt med salt og peber
- ½ æble
- Lidt bladselleri (Kan udelades)
- 2 håndfuld hasselnødder – gerne afskallede
Start med at røre dressingen sammen af creme fraiche, ingefær og appelsin. Smag til med salt og peber.
Riv selleriet (skræl det lige først, ikke?), og vend det i dressingen sammen med æbletern og fintsnittet bladselleri. Drys med hakkede hasselnødder, og servér til godt kød.
0 comments on “Cremet sellerisalat med ingefær og appelsin”Tilføj din