Denne her cremede kyllingesuppe kræver 10 minutters arbejde af dig midt på eftermiddagen, når du smider den i crockpotten. Og så ca. 10-20 minutter igen, når du smager den til inden servering og laver toppings. Den er perfekt til grå og kolde efterårsdage, hvor du helst bare vil ligge og putte under et tæppe på sofaen med noget godt på Netflix. Men også til klare og solrige lørdage, hvor du gerne vil gå tur i skoven eller byen og komme hjem til dampende varm og velsmagende aftensmad.
Suppen er cremet og fyldig og med et spicy kick, som lige præcis er nok til at give varmen – men uden at brænde hele halsen af. Jeg laver den med hjemmelavet kyllingebouillon kogt på kyllingeskrog, så min suppe indeholder masser af næring og giver god mæthed. Hvis du ikke lige har hjemmelavet bouillon i fryseren, vil jeg anbefale, at du køber en god hønsekødssuppe – fx en Mou-suppe – og bruger den som base. Bouillonterninger vil ikke give nok næring og mæthedsfølelse til denne suppe.
De forskellige toppings er supervigtige og giver både noget at tygge på og et godt modspil rent smagsmæssigt. Sprød bacon, aubergine og frisk persille og forårsløg. Perfekte makkere til den cremede kyllingesuppe. I et rent luksustrip serverede jeg også nogle ostebrød til suppen.
Jeg serverede den cremede kyllingesuppe for min søde veninde, Sara, som var på besøg forleden. Det passede mig glimrende med en nem aftensmad, der passede sig selv. Jeg har været i total intensiv arbejdslejr denne her uge. Vi har kørt et stort hjemmesideløft på mit arbejde – og med “vi” mener jeg “jeg”. Jeg har siddet klistret til min computer 24/7 de sidste par uger. Og da Andreas blev sendt på konference i London af sit arbejde i tirsdags, gik jeg i total arbejdssump og sad bare herhjemme i joggingtøj og sumpede med computeren. Jeg manglede bare en cola og en pose chips for at ligne en WoW-gamer 😉
Men Sara kom heldigvis og gav mig en tiltrængt pause fra arbejdet og en anledning til at lave noget ordentlig mad. Og rede håret og tage makeup på 😉 Og drikke et glas kold øl!

Nu skal min musearm lige have en pause fra computeren her i weekenden. Min lænd har også lige fået en ordentlig gang tæsk nede ved den lokale idrætsmassør, og jeg blev sendt hjem med besked på ikke at sidde mere ved computeren i dag (nej nej, jeg skal bare liiiige blogge lidt, ikke…?). Jeg tror måske, jeg skal ud og gå nogle lange ture (forhåbentlig i tørvejr) og se nogle mennesker.
Ha’ en skøn weekend!
Cremet kyllingesuppe i crockpot med majs og sweet potatoes
Step 1 – i crockpotten:
- 2 kyllingefileter (ca. 300 g)
- 2 sweet potatoes
- 2 dl hakket løg (jeg bruger dem fra frost)
- 2 dl majskerner
- ½ peberfrugt, gul, rød eller orange
- 6 dl kyllingebouillon
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- Evt. lidt frisk ingefær
- ½ tsk timian
- ½ tsk oregano
- 1 nip cayennepeber
- Evt. 1 nip safran, hvis du har. Alternativt gurkemeje. Det er mest for den gule farves skyld.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i fine “suppetern”. Skær kyllingekødet i tern på ca. 2×2 cm. Hak løg, ingefær og chili fint (husk at fjerne hinder og kerner fra chilien.)
Kom hele herligheden i en crockpot, og giv det 3-4 timer på HIGH.
Step 2 – tilsmagning og servering:
- 1½ dl fløde
- 2 spsk maizena
- 30 g smør
- Ca. 50 g revet cheddar (evt. Karolines Texmex-ost – den med chili)
- Saft af 1 lime
- 1-2 spsk hvid balcamico
- Salt og peber + evt. ekstra krydderier
En halv time inden servering shaker du fløde med maizena og rører blandingen i suppen sammen med smør, revet ost og limesaft. Smag til med hvid balsamico (syren er vigtig til lige at “knække” den fede smag), salt og peber + evt. ekstra krydderier. Måske skal den lige have et skud ekstra cayennepeber? Her må du selv lige smage dig frem. Lad det simre en halv time mere på “HIGH”. Du kan også med fordel varme suppen igennem i en almindelig gryde til sidst, så den er ordentlig gennemvarm, når den kommer på bordet.
Step 3: Toppings
- 1 pakke bacon
- 1 aubergine
- Olivenolie, salt og hvidløgspeber
- 2 forårsløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
Imens suppen varmer igennem, kan du lave toppings:
Fordel bacon på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg det i ovnen på 200 grader i 13-15 minutter.
Skær auberginen i strimler, vend dem med salt og hvidløgspeber. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir – gerne den, du brugte til baconen. Så får auberginestrimlerne dejlig baconsmag. Bag dem på 200 grader varmluft i 20 minutter.
Hak forårsløg og persille fint.
Servér den cremede kyllingesuppe med drys af friskhakket forårsøg og persille, sprød bacon og aubergine.
0 comments on “Cremet kyllingesuppe i crockpot med majs og sweet potatoes”Tilføj din