Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te

Clementintærte med pecan-kokosbund, rooibus-te og glace

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te


Kender I det, at man i sin store begejstring over at se clementiner i butikkerne får købt en af de helt store kasser med clementiner – for så at komme i tanker om, at man jo slet ikke kan nå at sætte alle de clementiner til livs? Her er svaret på dét problem: clementintærte! Med et strejf af rooibus-te i fyldet, den lækreste pecan-kokosbund og en heftig clementinglace på toppen.

Jeg kan vist godt afsløre, at denne her clementintærte er et af mine større kageprojekter. Ikke mindst fordi jeg gerne ville holde den fri for mel og tilsat sukker. Den endte såmænd også med at blive fri for mælkeprodukter.

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te

Clementintærten var med til familiemiddagen sidste fredag –  ja, netop den, hvor jeg gik ned med omgangssyge 5 minutter inde i aftenen, som jeg skrev om forleden. Det var nu altså ikke kagens skyld, skal jeg skynde mig at sige. Det var vist bare en forbigående virus-ting. Jeg har læst i aviserne, at der er noget i omløb for tiden, og jeg vil bare understrege, at jeg IKKE kan anbefale at blive ramt!

Men det var en syret oplevelse at aflevere en kage, jeg endnu ikke selv havde smagt på, og så ellers mumle “velbekomme & held og lykke,” mens jeg vaklede ud af døren og ud i bilen. Jeg havde smagt på bunden, og jeg havde smagt på fyldet, inden det røg i ovnen – men det færdige resultat havde jeg altså ikke nået at smage på. Og jeg var faktisk ret nervøs. Men i situationen endte jeg også med at være ret ligeglad, fordi jeg havde det så skidt 😉

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te

I kommer til at tage min søster Hannes ord for, at clementintærten her faktisk smager godt. Jeg smagte selv en bid, da jeg hentede de sørgelige rester (og mit kagefad) hos hende mandag – men der var den ved at være lidt kedelig. Jeg kunne dog stadig fornemme, at smagen var blevet ret så meget, som jeg gerne ville have den.

Hanne spurgte, hvad der egentlig var i det dér skønne fyld – og tænk, jeg kunne faktisk ikke svare på det på stående fod. På trods af, at jeg havde noteret, vejet og skrevet opskrift ind på bloggen hele vejen igennem bageprocessen. Hele fredagen og weekenden med stod bare i en dis for mig. Men nu er opskriften da i hvert fald offentliggjort – så forsvinder det ikke helt fra bevidstheden 😉

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te

Tærtefyldet er baseret på en citrontærte, så hvis du ikke har clementiner, kan du sagtens bruge citronsaft i stedet. Så skal der dog nok lidt mere sødning til. Den røde roiibus-te køber jeg hos Perchs, men du kan sagtens bruge alle mulige andre former for te. Eller helt udelade teen. Men den giver nu et dejligt pift til fyldet. Det må gerne være en te med lidt bitterhed eller “bid”, synes jeg. Ikke din sødeste karamelte eller lakridste.

Clementinglacen var vist ikke helt afkølet nok, da jeg hældte den på tærten. Den skulle have lagt sig smukt og blankt oven på fyldet, men som I kan se på billederne, skete det ikke. I stedet trængte den ned i det og gjorde det mere svampet. Måske ikke så tosset igen. Og så rendte glacen ud over hele fadet, fordi min bund var gået en lille smule i stykker i kanten (slet ikke fordi jeg havde været for utålmodig, da kagen skulle ud af formen…). Du kan dog sagtens udelade glacen og i stedet pynte tærten fint med flødeskum og kokosflager. Og masser af friske clementinbåde selvfølgelig!

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te


Clementintærte med pecan-kokosbund, rooibus-te og glace

Bund:

 • 2½ dl pecannødder
 • 2½ dl (ca. 20 stk)  bløde dadler (minus sten)
 • 2 dl kokosmel
 • 1 nip salt

Clementinfyld med rooibus-te:

 • 5 æg
 • 3 spsk kokossukker
 • 2 dl friskpresset clementinsaft (svarer til ca. 5 clementiner) (siet for pulp)
 • 2 dl kokosmælk
 • 1 spsk rød rooibus-te
 • Revet skal af 1 citron + 1 clementin
 • 2 spsk
  Arrowrootpulver
 • 1 tsk Xanthangummi

Clementin-glace

 • Saft af 5 clementiner og ½ appelsin (siet for pulp)
 • 3-4 spsk Fibersirup Gold
 • 1 tsk hvid balsamico

Pynt:

 • Friske clementinbåde (4-5 clementiner)
 • Kokosflager
 • Flødeskum (til servering)

Start med at komme kokosmælk og rooibus-te i en lille kasserolle. Kog forsigtigt op, tag gryden af varmen, og lad det stå og trække. Det skal få en mærkbar duft af te.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, og blend til en jævn masse. Du styrer selv, hvor grov din bund skal være.

Pres tærtedejen ned i en tærteform (ø 28 cm) smurt med kokosolie, glat ud, og husk at presse dejen godt op ad siderne af formen. Stil til side, mens du forbereder fyldet.

Si kokosmælken, og kassér tebladene.

Pisk æggene luftige med kokossukker, og tilsæt clementinsaft og -skal, citronskal, siet kokosmælk, arrowrootpulver og xanthangummi, mens du pisker videre.

Hæld fyldet i tærteformen. Det er ikke sikkert, at det hele kan være der til at starte med, men det falder lidt sammen de første par minutter i ovnen, og så kan du hælde resten i ved hjælp af en suppeske el.lign.. Sæt forsigtigt kagen ind på den midterste rille i ovnen – pas på: fyldet er meget flydende og skvulper let over.

Bag clementintærten i 15 minutter ved 180 grader. Tag tærten ud, dæk den med sølvpapir, og sæt den så i ovnen igen i 10-15 minutter. Fyldet skal nå at sætte sig, men ikke blive overbagt.

Lad tærten køle helt ned, og sæt den på køl i mindst ½ time inden servering.

Til clementin-glacen koges clementinsaft ind med Fibersirup og hvid balsamico til 1/3. Lad den køle helt(!) ned i køleskabet, inden den hældes over den helt(!) afkølede tærte. Pynt din færdige clementintærte med clementinbåde og kokosflager, og servér med flødeskum.

Clementintærte med pecan-kokosbund og rooibus-te


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Clementintærte med pecan-kokosbund, rooibus-te og glaceTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: