Citronmandler

Citronmandler med hjemmelavet hvid chokolade

Citronmandler


Forleden var jeg i Magasin og gik forbi Summerbirds citronmandler – mandler overtrukket med hvid choklade med citronsmag. Jeg elsker Summerbird – men min pengepung elsker ikke altid priserne, og min krop elsker ikke sukkermængderne.

Så jeg besluttede, at jeg måtte kunne lave de fine citronmandler selv i en sukkerfri og LCHF-venlig udgave. Jeg har arbejdet med hjemmelavet sukkerfri chokolade før. Det er egentlig ret nemt, når man først har fået fat i kakaosmørret, som kan købes i diverse helsekostforretninger eller her. Hvid chokolade er dog en lidt større udfordring – det er svært at få den gode chokoladesmag og konsistens frem, når man ikke kan bruge tørstof (hvis man hælder kakaopulver i, er der ikke ret meget hvid chokolade over det!). Nå, men jeg synes egentlig, det er gået ret godt her. Citronsmag, vanilje og et lille nip salt giver rigtig meget til smagen. Jeg tilsatte også lidt frysetørret havtorn for at understrege den syrlige smag.

Det er dog lidt svært at få chokoladen til at “klæbe” til mandlerne. Den er alt for tynd og flyder ud, når man prøver at sætte de chokoladeovertrukne mandler på bagepapiret. Så efter et par forsøg opgav jeg og lavede i stedet 1 stor blok hvid citronchokolade med mandler i. Det blev faktisk også en total påskefin lille, lækker sag! 🙂

Citronmandler


Citronmandler med hjemmelavet hvid chokolade

  • 1 dl mandler
  • 50 g kakaosmør
  • 15 g kokosolie
  • 30 g honning eller rismaltsirup
  • 1 nip salt
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 tsk frysetørret havtorn
  • 1 tsk revet citronskal

Citronmandler

Smut mandlerne: jeg kommer dem i en gryde, dække med vand, bringer vandet i kog, slukker for blusset og lader mandlerne stå ca. 1 minut. Så smutter skallen af helt uden problemer. Læg de smuttede mandler til tørre på et stykke køkkenrulle – dup med et ekstra stykke køkkenrulle.

Kom kakaosmør og alle de andre ingredienser (undtagen de smuttede mandler) op i en skål, og smelt over vandbad. Den frysetørrede havtorn kan man evt. lige knuse lidt først – den opløses ikke og kan være ret svær at få rørt ud.

Når chokolademassen er smeltet, kommes mandlerne op i skålen. Rør godt rundt, og hæld hele herligheden i et lille fad beklædt med bagepapir.

Sæt på køl, og lad det stå nogle timer, til chokoladen er stivnet. Den store blok chokolade med citronmandler skæres/brækkes i passende stykker.

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

4 comments on “Citronmandler med hjemmelavet hvid chokoladeTilføj din

    1. Jo, det kunne da godt være, Anne-Marie! Jeg er ikke sådan en, der har sådan noget i huset, men giv gerne en melding, hvis du prøver det af 🙂

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: