Chunky monkey chiagrød

Chunky Monkey Chiagrød

Chunky monkey chiagrød


Min obsession med chokolade-peanut-banan-kombinationen vil aldrig nogen ende tage! Jeg opdagede lige, at der jo er et navn for kombinationen: Chunky Monkey! Og der kan laves en fantastisk chiagrød med den kombi. Jeg har spist den både til dessert og som morgenmad i denne her uge, og det er simpelthen bare så lækkert!

Jeg leger jo stadig med min nye Oster Versa-blender, som jeg fik fra Acreto.se for noget tid siden. Vi har lavet seriøst mange frappucinos, men den er også helt genial til chunky monkey chiagrøden, da den skal blendes sammen, før den ryger på køl. Den kraftige blender er helt fantastisk til at få smadret peanutbutteren godt ud i grøden. Bare for sammenligningens skyld prøvede jeg også at blende anden portion af grøden i min lille minihakker – der var slet ikke samme fløjlsbløde resultat, selvom det selvfølgelig stadig fungerede fint og smagte dejligt.

Jeg var først lidt i tvivl om, hvordan jeg egentlig skulle rengøre blenderen, da kviven i bunden ikke kan tages ud. Men så tjekkede jeg brugsanvisningen, som kom med det mest geniale tip, som sikkert også kan bruges på andre blendere: man skal bare fylde den halvt med varmt vand, tilsætte et par dråber opvaskemiddel og så simpelthen blende på høj styrke i 1 lille minuts tid. Så er blenderen rengjort og skal bare skylles og lufttørre. Måske skal man lige køre opvaskebørsten hurtigt over siderne, hvis man har lavet noget med chiafrø – de klistrer ret meget. Men det er da smart! Tænk, at man aldrig har tænkt på det før…

Oster Versa blender
Opvask af Oster Versa-blender

Nå, men uanset hvilken blender du har, så prøv chiagrøden her. Utroligt nok holdt den mig faktisk kørende fra kl. 8 til 15 i tirsdags, hvor jeg spiste den til morgenmad. Det plejer ellers ikke at kunne lade sig gøre for mig med chiagrød. Spis evt. et æg eller noget andet ved siden af, hvis du vil være sikker på, at mætheden holder.

Chunky monkey chiagrød


Chunky Monkey Chiagrød

  • 1 dl sødmælk (eller nøddemælk – fx mandelmælk)
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 banan
  • 1 spsk kakaonips
  • 1 nip vaniljepulver

Kom alle ingredienserne undtagen kakaonibs i en (kraftig) blender, og blend til en glat masse. Tilsæt kakaonibs, hæld på et glas med låg, og sæt det på køl min. 15 minutter eller gerne natten over.

Pynt evt. med ekstra peanutbutter og kakaonibs inden servering.

Chunky monkey chiagrød - og kat
Livet som madblogger er ikke altid nemt, når man også er katteejer – Stoffer har meget svært ved at forstå, at han ikke skal være med på billederne! 🙂

OBS: Blenderen i indlægget er sponsoreret af Acreto.se. Alle tekster, opskrifter, billeder og holdninger er mine egne. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.

2 comments on “Chunky Monkey ChiagrødTilføj din

  1. Mhh det lyder ikke dårligt! Chiagrød er slet ikke nogen dårlig ting, jeg fik også lavet en virkelig lækker en for nogle dage siden, men denne skal vist også prøves af snart 😀

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: