Chokolakridsispinde

Chokolakridsispinde

Chokolakridsispinde


Vi vrider lige den sidste sommer ud af august her på falderebet og nyder den med de her labre chokolakridsispinde. Intens chokoladeis med masser af knald på lakridssmagen. Det bliver jeg bare aldrig træt af! Og så er det så fantastisk med de her ispinde, at de bliver cremede og lækre – helt uden brug af ismaskine. Det kan vi godt lide!

Chokoladeisen er den samme som den, jeg brugte til Snickers-islagkagen på min fødselsdag. Jeg har bare ændret lidt i opskriften og bl.a. erstattet sødmælk med kokosmælk og kokossukker med yacon-sirup. Forleden lykkedes det mig endelig at få et glas yacon-sirup i en helsekostbutik. Det skulle være et rigtig godt, naturligt low-carb sødemiddel med et GI helt nede på 3(!), og jeg synes også, det giver en rigtig fin smag til isen her. Web-shoppen Viivaa.dk har yacon-sirup, hvis du ikke lige ved, hvor du skal finde det. Ikke samme slags, som den jeg brugte, men den er muligvis bedre. Det er i hvert fald raw, økologisk og alting.

Jeg er tosset med de her ispinde og er ret overbevist om, at jeg meget snart må se at få lavet en portion mere! De 3, jeg lavede, er nemlig på mystisk vis forsvundet fra fryseren… 😉

Chokolakridsispinde

Chokolakridsispinde

 


Chokolakridsispinde

(3 stk.)

  • 100 g mørk chokolade (70-80%)
  • ½ dl fløde
  • 1 dl kokosmælk
  • 40 g yaconsirup (eller kokossukker)
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk lakridspulver (gerne Bülow)

Smelt chokolade og fløde i en gryde. Rør kokosmælk, yaconsirup, vanilje, salt og lakrids i. Herefter kan du enten køre ismassen på en ismaskine i 5  minutter, eller du kan sætte den i fryseren i ½ times tid og røre i den et par gange undervejs. Den skal ikke blive helt fast – bare lidt tykkere i konsistensen. Jeg gad ikke svine min ismaskine til, så jeg brugte bare “fryser-modellen”, og det fungerede helt perfekt. Fordel isen i 3 små ispindeforme, når den er tyknet lidt, og frys ind.

(NB: Nu tænker du måske: “Arh, jeg gider da ikke skulle til først at fryse ind og så komme i forme. Jeg kommer bare min ismasse direkte i formene. I så fald skal du lige tage et kig ovre hos Klidmoster og se, hvorfor det er en rigtig dårlig idé med så tynd en ismasse 😉 I hvert fald hvis du bruger de fine silikoneforme, der skal ligge ned i fryseren. Hvis du bruger opretstående ispindeforme, er det ikke noget problem! )

Når ispindene er frosset ind, er der bare tilbage enten at spise dem, som de er, eller også lige pynte fx med smeltet hvid chokolade (evt. sukkerfrit, hvis du kan få det), og måske et drys lakridspulver. Jeg lod dem bare være, helt som de var.

(Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. )

0 comments on “ChokolakridsispindeTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: