Det dér med at fejre Valentines i Danmark er jo lidt noget fjollet noget. Alle siger, at de hader det, og at det er noget amerikansk pjat, som ingen steder hører hjemme i Danmark – og alligevel ender alle med at fejre det en lille smule, fordi man, når det kommer til stykket, ikke tør være den kæreste, som ikke har købt blomster eller chokolade, når nu alle andre har.
Heldigvis er vi fri for det dilemma herhjemme. Vi har nemlig bryllupsdag 14. februar, så her bliver kærligheden altid fejret på den dato 🙂 I år er det 5 år siden, vi blev gift på en smuk februarlørdag i høj sol og frost. Udover kurbad, solskinsgåtur og en hyggetur rundt i Torvehallerne, hvor vi spiste smagsprøver og købte lækre oste og tapasting til i aften, indebærer fejringen også disse smukke, LCHF-venlige chokoladetrøfler med frysetørret brombær. De er meget romantiske – lige indtil man sidder med hænder og ansigt smurt ind i chokolade i bedste børnehavestil. Så er det knapt så yndefuldt!
De frysetørrede brombær faldt jeg for blandt Nettos tilbudsvarer forleden. Man kunne også bruge frysetørrede hindbær, jordbær, eller hvad man ellers lige har. Jeg kunne såmænd også forestille mig, at en teskefuld koncentreret frugtsaft kunne gøre tricket, hvis man ikke helt kan overskue det med frysetørrede bær. Trøflerne kan naturligvis også bare laves “naturel” med ren chokoladesmag.
Nyd Valentines – eller brug de lækre trøfler til at undertrykke din vrede over dumme, amerikanske traditioner 🙂
Chokoladetrøfler med brombær (ca. 15 stk i alt)
- 100 g mørk chokolade, 70% (jeg brugte den fra Odense, som man køber i store blokke)
- ½ dl fløde
- Korn af ½ vaniljestang
- 1 tsk Sukrin Gold eller kokossukker (eller honning, hvis du ikke lige er til fjollede sødemidler)
- 1 spsk frysetørret brombær
- 1 spsk frysetørret brombær + 1 spsk kakaopulver til at rulle i
Smelt chokoladen i et vandbad.
Bland fløden med Sukrin Gold, vaniljekorn og frysetørret brombær.
Vend den smeltede chokolade i flødeblandingen.
Stil trøffelmassen på køl i 2 timer, så den kan sætte sig.
Tag trøffelmassen ud, og brug hænderne til at trille den til rustikke kugler (vær forberedt på at få rigtig snaskede chokoladefingre!). Giv dem evt. lige en tur på køl igen, hvis der er lidt tid, til de skal serveres.
Blend 1 spsk frysetørret brombær med 1 spsk kakao, og brug denne blanding til at vende brombærtrøflerne i. Nyd i begrænsede mængder – de slår pænt hårdt!
Uhm, lækker ide med frysetørrede bær i trøflerne! Det vil jeg klart huske næste gang, jeg laver en portion!
Og så tillykke med bryllupsdagen da! 🙂
Tak 🙂 Og ja, chokolade og bær klæder bare hinanden rigtig godt!