Chokoladetrøffelbidder (mejerifri)

Chokoladetrøffelbidder


De her lækre, bløde, snaskede chokoladetrøffelbidder her jeg drømt om at lave i lang tid, efter at jeg læste om dem på en amerikansk madblog. Og jeg mener virkelig “drømt” i bogstaveligste forstand! I nat havde jeg mareridt om, at jeg lavede dem og kom til at putte ost i! Så har man godt nok været madblogger for længe, når man får opskrifter så meget på hjernen, at man ligefrem drømmer om, at de går galt! 😉

Nå, men da jeg vågnede tænkte jeg, at jeg hellere måtte skynde mig i køkkenet og lave opskriften rigtigt – bare så mareridtet ikke gentager sig i nat 🙂

Chokoladetrøffelbidder

Chokoladetrøffelbidderne indeholder 3 ingredienser: chokolade, kokosmælk og kokosolie. Total LCHF-venligt, mejerifrit  og alting! Erstat evt. kokosmælken med piskefløde for en endnu mere heftig version, hvis du har det fint med mælkeprodukter eller ikke er så vild med kokos. Og pynt trøflerne med lige præcis den smag, du har lyst til: flagesalt, kokos, frysetørrede bær, appelsinskal, tørret frugt, nødder, peanuts diverse guld-dims og krymmel – eller noget helt syvende. De er ikke specielt søde i sig selv, så du kan evt. overveje et lille skud sødemiddel, hvis du vil have dem mere til den søde side.

Sørg for at bruge nogle kraftige muffinsforme. Trøffelmassen stivner kun lige akkurat nok til, at du kan få chokoladerne ud af formen, men tynde papirsforme kan være rigtig svære at få af. Du kan også overveje bare  at gå ombord i herlighederne med en ske.

Chokoladetrøffelbidder_Collage2


Chokoladetrøffelbidder (mejerifri)

  • 100 g god mørk chokolade, 70%
  • 2 dl kokosmælk (jeg bruger den gode Extra Creamy fra Santa Maria) (kan erstattes med piskefløde)
  • 1 spsk kokosolie

Pynt/smag: flagesalt, kokos, frysetørrede bær, appelsinskal, tørret frugt, nødder, salte peanuts, diverse guld-dims og krymmel.

Chokoladetrøffelbidder
Chokoladetrøffelbidder klar til en tur i køleskabet/fryseren. De små, hvide papirsforme til højre viste sig at være for tynde til trøflen. De kraftige, brune papirsforme fra Ikea fungerede langt bedre!

Varm kokosmælken op i en lille gryde. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Tilsæt kokosolie, hæld den varme kokosmælk over, og lad det stå et par minutter. Rør sammen til en tyk chokoladesovs.

Chokoladetrøffelbidder

Hæld chokoladesovsen i muffinsforme, drys med din valgte pynt/smagsgivere, og sæt på køl eller i fryseren. I køleskabet tager det chokoladetrøflerne ca. 8 timer at stivne helt. I fryseren går det nok lidt hurtigere – jeg havde ikke plads i min fryser, så jeg har ikke testet.

Trøflerne er meget bløde og snaskede, så sørg for at have servietter inden for rækkevidde – eller servér dem simpelthen med en ske!

0 kommentarer til “Chokoladetrøffelbidder (mejerifri)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *