Chokoladelækre dadelkugler

Chokoladelækre dadelkugler

Chokoladelækre dadelkugler


De her chokoladelækre dadelkugler er blevet min nye yndlingslast! De smager som den syndigste og lækreste mellemting mellem havregrynskugler, kagedej og chokoladetrøfler. Og så indeholder de intet tilsat sukker, men kun gode, naturlige sager.

Jeg er ved at rense ud efter alt det sukker og andet crap, der kom ind i mit liv i årets første, forfærdelige uger. De lækre dadelkugler her lavede jeg første gang i søndags, da jeg simpelthen ikke kunne bære at klemme mere sukker eller hvedemel ned, men stadig havde lyst til noget sødt, blødt og lækkert. De ramte lige præcis plet i mit behov – desværre kom jeg også til at spise dem ret hurtigt, så jeg måtte lave en portion mere i tirsdags. Og en i går. Okay, det så mere pinligt ud på skrift, end det føltes i virkeligheden! 😉 Jeg tror vist ikke, jeg kan betros at have dem i huset ret tit!

Der findes en million opskrifter på dadelkugler på nettet. De her udmærker sig ved at have rigtig chokolade i og en konsistens, der virkelig minder om havregrynskugler. Jeg har både prøvet at lave mine dadelkugler med friske medjool-dadler, med tørrede dadler fra pose og så med de bløde dadler, man køber i en lille kasse. Jeg synes klart, de blev bedst med medjool-dadlerne, tæt efterfulgt af de tørrede dadler fra pose. Dem lavet på bløde dadler fra kasse var faktisk ikke helt ligeså gode, og konsistensen blev også mere blød – uden at de dog var dårlige af den grund!

Chokoladelækre dadelkugler

Chokoladelækre dadelkugler


Chokoladelækre dadelkugler

 • 100 g dadler (stenfri)
 • 50 g nødder (jeg har brugt en blanding af mandler og paranødder)
 • 20 g mørk chokolade, 70% (svarer til 2 store tern)
 • 1 ½ tsk kakaopulver (gerne raw)
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • 1 tsk kokosolie
 • 1 spsk groft kokosmel

Kom nødder og chokolade i en foodprocessor, og hak det temmelig fint. Jeg synes dog ikke, det behøver at blive til fint mel – der må gerne være lidt bid i dadelkuglerne, synes jeg.

Tilsæt alle de andre ingredienser undtagen kokos, og kør til en nogenlunde ensartet masse. Tilsæt kokosmel, og kør foodprocessoren igen. Du skulle nu gerne have en ensartet masse, der samler sig, når du trykker den sammen, og hvor der stadig er god struktur fra kokosmel og nødder.

Tril dadelkugler af massen – ca. 20 stk. Opbevar på køl. Jeg synes, de smager allerbedst, når de lige kommer ud af køleskabet. Chokoladelækre og fyldige – yum!

7 comments on “Chokoladelækre dadelkuglerTilføj din

  1. Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg tror, det længste jeg har haft dem liggende, er en uge – men de bliver som regel spist længst forinden 😉

  1. Hej Marianne.
   Hvis du læser hele indlægget, får du et ret udførligt svar på det spørgsmål 🙂
   Vh Louise

    1. Hehe, helt i orden! Jeg syntes bare ikke, der var nogen grund til, at jeg copy-pastede mig selv 😉 Håber, kollegerne kan lide dem! Jeg et i hvert fald tosset med dem selv… Mums, nu er jeg helt lækkersulten!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: