Chokoladekage med baileysskum og sommerbær

Chokoladekage med Baileysskum og sommerbær

Chokoladekage med baileysskum og sommerbær


Det må simpelthen være tid til en kage! Jeg beklager, hvis det er usportsligt på en helt almindelig onsdag. Men denne her chokoladekage med baileysskum, chokolade og bær er simpelthen nr. 1 på listen over ting, jeg drømmer om, lige nu.

Vi er i gang med at istandsætte vores gang i lejligheden. Det indebærer bl.a., at alt tapet er revet ned, og vi er i gang med at skrabe/slibe gammel, skallet maling af panelerne. Og det er i øvrigt imponerende, hvor mange paneler man rent faktisk kan proppe ind på 2-3 m2. Det er, som om, der er træværk overalt. Vores lejlighed ligner mildest talt Jerusalems ødelæggelse med støv og malersplinter overalt på gulvet og møbler og jakker stablet oveni hinanden alle steder. Selv vores katte er smurt ind i støv. Og hver gang jeg ryster håret, falder der hvid maling ud.

Så jo, der er virkelig brug for kage. I store mængder! Og kaffe!

Chokoladekage med baileysskum og sommerbær

Kagen her var med i byen forleden, hvor vi besøgte nogle gode venner og stod for desserten. Det er altid lidt tricky med kager til dessert, synes jeg. Det er jo smadderlækkert med tunge, snaskede kager. Men når man lige har spist sig gennem et stort aftensmåltid, er der sjældent plads til det i maven. Så vil man hellere have noget i den lidt lettere ende.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på Gateau Marcel, som jo er den tunge chokoladekage (næsten) uden mel. Og så skruede jeg lidt op for æggehviderne og lidt ned for de andre ting. Det gav en kage, som var ganske luftig, men stadig med den gode, intense chokoladesmag. Jeg bagte kagen i 2 forme og lagde de 2 tynde kager sammen om flødeskum rørt med Baileys og kaffe, lidt Dolce de latte (karamelcreme) og toppet med en masse friske hindbær og brombær samt mørk chokolade.

Yum!

Chokoladekage med baileysskum og sommerbær

Dolce de Latte er en heftig karamelcreme, som smager helt fantastisk. Jeg havde tilfældigvis et glas stående, som jeg havde fundet som spotvare i Netto. Det er på ingen måde lowcarb eller sukkerfrit, og hvis du vil, kan du sagtens udelade det. Eller du kan finde en opskrift på lchf (og mejerifri) karamel HER.

Kagen er ikke just en sundhedskage. Der er sparet på mel og sukker i fht. en almindelig kage, men det er stadig lidt af en bombe. Nyd den i godt selskab – og selvfølgelig gerne med et glas Baileys til 😉

Chokoladekage med baileysskum og sommerbær


Chokoladelade med Baileys og sommerbær

Til min. 6 personer

Chokoladekage:

 • 225 g mørk choklade, min. 70%
 • 110 g smør
 • 4 æggeblommer
 • 8 æggehvider
 • 100 g sukker
 • 30 g hvedemel
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 nip salt

Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde.  Sluk for blusset. Tilsæt chokoladen, og lad den smelte under omrøring.

Del æggeblommer og -hvider. Pisk blommerne luftige med sukker og vanilje. Pisk hviderne stive med salt.

Rør først chokolademassen i æggesnapsen. Sigt så hvedemel i, og vend til sidst hvidene forsigtigt i.

Fordel chokoladedejen i 2 springforme (Ø24 cm), hvor bunden er foret med bagepapir, og siderne er smurt med smør. Bag på 180 grader i ca. 25 minutter.

Tag formene ud af ovnen, og vent 15-20 minutter, inden du forsigtigt løsner springformen, så du ødelægger kanten så lidt som muligt. Lad bundene køle helt af, inden de lægges sammen med fyldet.

Fyld:

 • 2 dl fløde
 • 3 spsk Baileys
 • 1 tsk pulverkaffe
 • 1 tsk vaniljepulver
 • Dolce de Latte (karamelcreme) – ca.  1 par spiseskefulde
 • Ca. 50 g mørk chokolade, grofthakket eller skrabt i spåner
 • Friske bær – fx hindbær og brombær. Ca 200 g i alt

Pisk fløden sammen med pulverkaffe og vaniljepulver. Vend forsigtigt Baileys i flødeskummen.

Smør den nederste bund med et tyndt lag Dolce de Latte. Smør halvdelen af Bailesskummen på, og læg den øverste bund på. Smør resten af flødeskummet på, og pynt med bær og mørk chokolade.

Kagen tager ikke skade af at trække et par timer inden servering.

Chokoladekage med baileysskum og sommerbær

0 comments on “Chokoladekage med Baileysskum og sommerbærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: