Hjemmelavede chokoladekiks

Chokoladekiks

Hjemmelavede chokoladekiks


De fleste mennesker har et eller andet med chokoladekiks. De appellerer tilsyneladende til et et af de dybeste urinstinkter i os. Nu arbejder jeg jo i folkekirken – og der bliver langet mange (og jeg mener seriøst mange!!!) småkager, kiks og andre sager over disken hver eneste uge. Karen Wolf, Lu, McVities & co. ville gå nedenom og hjem, hvis Folkekirken en dag lukkede 😉

Vi kan sætte alt muligt foran folk – Bastognekiks, Digestive, kanelgifler, pebernødder, Karen Wolf-blandinger… Sågar hjemmebagte kager! Alt sammen er fint. Men det er intet, der ryger så hurtigt, som når man sætter en stak Prinzen Rolle på bordet. De er væk på ingen tid. Og jeg pointerer lige, at jeg arbejder på Indre Østerbro. Det såkaldte spelt-bælte. Den fordom giver jeg ingenting for længere! 😉

Hjemmelavede chokoladekiks

Her kommer en opskrift på hjemmelavede chokoladekiks, som er lidt sundere end dem fra Prinzen-rolle 🙂 De er bagt med mandelmel og lagt sammen om en chokoladeganache af chokolade og kokosolie/smør. Det var faktisk resterne af frostingen fra mine chokoladedoughnuts fra forleden.

De hjemmelavede chokoladekiks er ikke specielt sprøde som købe-chokoladekiks. Det handler måske også om, at jeg kom til at lave dem en anelse for tykke. Til gengæld er de saftige, bløde og milde i smagen. Perfekte som en lille overraskelse i madpakken (og overraskelsen kan sagtens være til dig selv!!).

Hjemmelavede chokoladekiks

Man kan også, som jeg gjorde, smække sig ud i solen i haven eller på altanen med en god kop te/kaffe og en chokoladekiks (eller 2!). Jeg har haft gang i det hele store altanprojekt i denne uge med rengøring, samling af ikea-møbler, tilplantning af altankasser og det hele. Nu nyder jeg i fulde drag at sidde på vores lille Ikea-bænk midt imellem påskeliljer, stedmoderblomster og perlehyacinter, hvor jeg slikker al den forårssol i mig, som jeg kan!

Chokoladekiks og te

Mmm, jeg tror faktisk lige, jeg kan nå ud og sidde en times tid derude, inden jeg skal på arbejde i eftermiddag! Kan I have en dejlig weekend? Vores weekendprogram byder på hyggelige middage med gode venner og en familiepåskefrokost på søndag. My favourite kind of weekend 🙂

Hjemmelavede chokoladekiks


Chokoladekiks

(ca. 11 stk.)

Kiks:

  • 150 g mandelmel (købt – se evt. dette indlæg om forskellige slags mandelmel)
  • 20-30 g Sukrin Melis (afhængig af, hvor søde kiks du vil have)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 25 g kokosolie
  • 25 g smør
  • 1 æggehvide

Chokoladefyld:

  • 50 g mørk chokolade
  • 30 g smør/kokosolie
  • 1 nip salt
  • Evt. lidt sødning – 1 tsk Fibersirup Gold, Yaconsirup el.lign.

Smelt smør og kokosolie. Bland det sammen med alle de andre ingredienser til dejen, og rør til en ensartet masse.

Form ca. 11 kugler af dejen, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem flade – fx med et kagestempel dyppet i koldt vand.

Bag kiksene i 20 minutter ved 160 grader varmluft.

Tag dem ud, og lad dem køle af på bagepladen.

Imens kiksene bager, kan du smelte ingredienserne til chokoladefyldet sammen over et vandbad.

Lad chokoladeganachen køle af og sætte sig lidt, inden du smører den over de afkølede kiks. Hvis chokoladen er for varm, løber den let bare af. Den skal lige nå at tykne lidt, hvilket den automatisk gør, når den køler ned.

Du vælger selv, om dine chokoladekiks skal være klappet sammen à la Prinzenrolle, eller om de skal være med Hobnobs-agtige med chokolade på hver enkelt kiks. Jeg foretrækker det sidste – så får jeg mest mulig chokolade i hver bid 😉

Jeg opbevarede mine hjemmelavede chokoladekiks i en dåse i køleskabet med madpapir mellem kiksene. Og jeg skriver bevidst i datid – for de er long gone. Jeg mistænker Andreas for at have udryddet dem bag min ryg… 😉

3 comments on “ChokoladekiksTilføj din

  1. Skal lige have det skåret ud i pap…? Bruger du så den fedtreducerede købte mandelmel, eller den ikke fedtreducerede købte mandelmel…?
    Ser død-lækkert ud…

    1. Hej Christina. Bare det helt almindelige! Jeg angiver altid specifikt, hvis jeg en sjælden gang bruger det fedtreducerede 🙂

  2. Hej Louise’
    jeg har lige fået at vide at jeg har type 2 diabetes så jeg er så glad for at der findes kager med ofarligt sukker på din hjemmeside.
    tak for det Hilsen Sophie

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: