Chokoladekage med banan, figen og nødder

Chokoladekage med banan, figen og nødder

Chokoladekage med banan, figen og nødderSå er det tid til fredagskage igen – og hvis det er én slags kage, man aldrig kan gå helt galt i byen med, så er det da en chokoladekage, er det ikke rigtigt?! Hver gang, jeg spørger Andreas: “Hvad slags kage synes du, jeg skal bage?” er svaret altid sikkert: “Øh, noget med chokolade!” 🙂 Chokolade kan bare et eller andet! Men det kan også hurtigt blive lidt kedeligt og ensformigt – derfor kan jeg godt lide at twiste chokoladesmagen lidt engang i mellem.

Da jeg startede på denne her chokoladekage, var det egentlig meningen, at det skulle være en tung, snasket lchf-brownie – men så blev jeg pludselig inspireret af en banan og en frisk figen, som lå på bordet foran mig, og så blev det pludselig til en lidt mere frugtagtig chokoladekage. Sådan kan råvarerne sommetider leve deres eget liv i mit køkken – og så er der jo ikke andet for, end at jeg må bage den tunge, snaskede brownie en anden dag 🙂

Kagen er glutenfri, sukkerfri og sørme også mejerifri – men heldigvis ikke smagfri! Den ligger i den liberale ende af LCHF, men har da masser af gode sager fra både kokossmør, æg og nødder. Og så synes jeg selv, det er ret dekorativt og anderledes med skiverne af frisk figen på toppen.

Jeg begik et par fejl under tilberedningen: jeg glemte, at jeg brugte kokossmør og ikke kokosolie, og at jeg derfor nok skulle have rørt kokossmørret med Sukrin først og så tilsat æggene. Måske blev kagen også en anelse til den søde side, da min banan var meget moden – så måske kan mængden af Sukrin Gold godt neddoseres lidt. Resultatet blev dog alt i alt meget fint. Prøv selv!

Chokoladekage med banan, figen og nødder


Chokoladekage med banan, figen og nødder

 • 2 æg
 • 1 banan
 • 50 g hakkede pecannødder (eller valnødder)
 • 100 g hakket, mørk chokolade (70%)
 • 100 g Sukrin Gold (evt. kun 75 g)
 • 100 g kokossmør eller kokosolie
 • 100 g mandelmel
 • 1 spsk pulverkaffe
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • ½ tsk ren vanilje
 • 1 frisk figen til at toppe med.

Pisk æg med Sukrin Gold. Mos bananen, og rør den i sammen med kokosolie eller kokossmør. Tilsæt pulverkaffe, og rør det godt ud.

[obs: Hvis du bruger kokossmør, er det nok en god idé at piske det sammen med Sukrin Gold først og så tilsætte æggene. Jeg kom desværre til at gøre det omvendt, hvilket gav mig lidt knas i dejen fra Sukrinen og klumper fra kokossmørret, der ikke ville røres ud. Det var ikke noget stort problem, men lidt irriterende. Bruger du derimod kokosolie, kan du sagtens piske æg med Sukrin og så tilsætte olien.)

Bland mandemel med bagepulver, vanilje og salt, og rør det i dejen sammen med hakket chokolade og nødder.

Chokoladekage med banan, figen og nødder
Chokoladekage toppet med figen og klar til ovnen!

Fordel dejen i en lille, firkantet bageform, pynt med frisk figen skåret i tynde skiver, som trykkes let ned i dejen. Bag din chokoladekage ved 180-200 grader i ca. 25 minutter. Test med en kødpind, om kagen er færdigbagt, og stil den til afkøling.

6 comments on “Chokoladekage med banan, figen og nødderTilføj din

 1. Denne kage vil jeg gerne bage. Jeg bliver dog i tvivl om mandelmelet. Er det affedtet eller hjemmemalet? Og kan jeg regne med at svaret gælder for alle dine opskrifter? Og sidst men ikke mindst Tak for dejlig inspiration

  1. Hej Vibeke
   Tak for din kommentar. Jeg bruger næsten aldrig det affedtede mandelmel, da jeg er for nærig til at købe det 🙂 Hvis jeg engang imellem bruger det affedtede, angiver jeg det altid tydeligt. Jeg køber til gengæld gerne almindeligt mandelmel i butikkerne, da det har en finere og lettere konsistens end det, jeg selv kan male på min foodprocessor. Jeg tror sagtens, du kan bruge hjemmemalet mandelmel, men det kan godt være, at din kage bliver en lille smule tungere.
   God fornøjelse og god weekend!
   Vh Louise

 2. Jamen chokoladekage går man da bare virkelig sjældent galt i byen med! Jeg kender enormt få mennesker, der ikke kan lide chokolade – eller chokoladekage. Jeg kan ikke huske hvordan friske figner smager – de tørrede var søde, men det er lang tid siden sidst jeg smagte. Måske en grund til at prøve igen? (;

  1. Jeg kender faktisk et par stykker, der ikke kan lide chokolade – hvad sker der lige for det?! 🙂 Men ja, ellers er chokoladekage altid et hit!
   De friske figner smager lidt ligesom de tørrede (sjovt nok! 😉 ), men de er mere porøse i konsistensen og knapt så intense i smagen, synes jeg. De er på tilbud i mange butikker lige for tiden, så det er et meget godt tidspunkt at afprøve dem på 🙂

 3. Jeg lavede denne kage forleden, fordi jeg i anledning af min fødselsdag ville have en kage med på arbejde. Jeg spiser selv lchf og har egentlig ikke den vildt store søde tand, så normalt søder jeg ikke mit bagværk specielt meget. Det er jo så også en win/win når der bruges sukrin, for så undgår jeg som regel den der kolde fornemmelse det kan give.
  Jeg syntes denne opskrift brugte en del sukrin, så jeg doblede banan mængden (jeg lavede i øvrigt to portioner som 1 kage) og brugte ca 130g sukrin alt i alt. Derudover brugte jeg smør i stedet for kokosolie, for jeg var lidt nervøs for, at det ville smage for meget igennem.
  Men hold nu op! Folk elskede den! JEG elsker den! Den smager som en “rigtig” kage og selv min gamle far (der fik lov at smage resterne, og som plejer at være lidt lunken omkring mine søde kokkerier) sagde, at den måtte jeg meget gerne lave igen. Det er altså noget at en kompliment, og den er hermed givet videre til dig 🙂 Tak for opskriften og bloggen!

  1. Jamen det er jo lige præcis sådan, det skal være: Finde en god opskrift, lade sig inspirere, lege med den og få den lige, som man helst vil have den 🙂 Tak for en dejlig kommentar!

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: