Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting


Lørdag morgen vågnede jeg tidligt. Jeg drømte, at Jara (vores ene kat) var i en ørken og var ved at dø af tørst. Og jeg skulle redde hende. Da jeg langsomt begyndte at blinke søvnen ud af øjnene og genvinde bevidstheden, kunne jeg høre Jara sidde ude på håndvasken i badeværelset og vræle højlydt. Oversat til menneskesprog betyder hendes vræl: “Så giv mig dog vand, onde mennesker!!”. Hun gider nemlig ikke drikke vand af vandskålen – kun frisk vand fra vandhanen, tak! Og derfor skal man vækkes kl. 8 på en højhellig lørdag, så man søvndrukkent kan famle sig ud på badeværelset, tænde for vandhanen og vente, til det lille kræ er færdig med at drikke vand, så man kan slukke for vandet igen og kravle tilbage under dynen. Medmindre hun også vil have mad. Så skal man også lige en tur omkring køkkenet. Suk… Sådan er det at være crazy cat lady!

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Nå, men i lørdags var jeg alligevel blevet så vågen af al hendes vræleri, at jeg i stedet for at gå tilbage i seng listede ud i køkkenet og begyndte at bage doughnuts. Andreas elsker doughnuts, så jeg tænkte, at det kunne være hyggeligt at vække ham med friskbagte doughnuts med masser af frosting og pynt. Den dér Wife of the Year-award kommer jo ikke af sig selv, vel?! 😉

Men hov – friskbagte? Skal doughnuts ikke koges i friture? Jo, egentlig. Men Tefal har været så smarte at lave en mini-doughnut-indsats til deres Tefal Snack Collection-vaffeljern (adlink). Og på den måde kan man slippe for at fedte hele køkkenet til i friture-os og i stedet bare bage sine doughnuts i et par minutter i vaffeljernet. Easy-peasy! Når man ovenikøbet laver sine doughnuts af mandelmel, kokossukker, æg og smør – ja, så bliver de faktisk ganske artige.

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting

Artig kage kan dog godt i længden blive lidt kedelig – og jeg vidste, at min søde mand ville være lidt skeptisk over for konceptet med bagte lchf-doughnuts. Så jeg valgte at dænge mine artige chokoladedoughnuts til i en meget uartig chokoladeganache. Og krymmel. Masser af krymmel! Det er jo det sjoveste (og så tager vi de par gram sukker med i dagens anledning!). Glem endelig ikke ganachen – det er den, der gør hele tricket og får folk til at glemme, at der er tale om glutenfrit og sukkerfrit bagværk.

Resultatet: florlette og luftige dougtnuts med mild chokoladesmag – og så en cremet, svinsk chokoladefrosting med fuld knald på chokoladesmagen. De blev godkendt af det hårde dommerpanel – og portionen forsvandt som dug for solen 😉

Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrosting


Artige chokoladedoughnuts

Uartig chokoladefrosting (chokoladeganache)

  • 100 g mørk chokolade
  • 60 g smør
  • 1 tsk vanilje
  • 1 nip salt
  • 1 spsk Fibersirup Gold (giver fin glans)

Bland alle de tørre ingredienser til dine chokoladedoughnuts i en skål.

Smelt smørret i en gryde. Pisk æggene sammen.

Tilsæt smeltet smør, æg og Fibersirup til de tørre ingredienser, og rør sammen. Det er rigeligt bare at bruge en gaffel – du behøver ikke fyre op under elpiskeren.

Kom dejen i en sprøjtepose – så er den lettere at fylde i formene.

Jeg brugte min doughnutindsats (adlink) til mit vaffeljern. Her skal de små chokoladedoughnuts bare have et par minutter – så er de klar. Har du ikke sådan et smart vaffeljern, kan du enten købe det her (Link til Kitchen One, hvor du kan købe vaffeljern + indsatser) – eller du kan investere i nogle doughnutforme til ovn – eller du kan bare bage dejen i et almindeligt vaffeljern. Det er dog sjovest at bage dem som doughnuts, synes jeg 🙂

Imens de bager, kan du smelte chokolade, smør og resten af ingredienserne til frostingen.

Dyp de færdigbagte og afkølede chokoladedoughnuts i chokoladeganache, pynt med krymmel og diverse gejl, og servér.


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.


 

0 comments on “Artige chokoladedoughnuts med uartig chokoladefrostingTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: