Chokoladebrud med peanuts og kokos

Chokoladebrud med peanuts og kokos

Chokoladebrud med peanuts og kokos


Noget af det fantastiske ved at lave ting med smeltet chokolade, fx mine lakridsmandler, er, at man næsten altid har rester. Og dem er man jo nødt til at bruge. Og noget af det mest nemme og geniale at bruge rester af smeltet chokolade til, er chokoladebrud.

Man kan komme næsten alt i et chokoladebrud: nødder, tørret frugt, lakrids, kokos, kerner, frø og alt muligt andet. Hvis man går totalt sukkerbersærk med marshmallows og kiks, ender man med en gang rocky road – men den vej skal vi altså ikke så meget ned ad længere her på bloggen. Vi holder os til relativt sunde og gode ingredienser, som ikke forstyrrer blodsukker eller vægt for meget. Man skal dog ikke narre sig selv – man kan hurtigt æde sig en pukkel til i sundt slik (den var måske mest til mig selv!).

Nå, men jeg har altså her valgt at bruge dejlige, sprøde, salte peanuts, og sød, aromatisk kokos til mit chokoladebrud og så lidt kakaonibs til pynt. Det blev supergodt og kan laves på ganske få minutter. Perfekt, hvis der skal lidt sødt til kaffen her i juleferien!

Chokoladebrud med peanuts og kokos


Chokoladebrud med peanuts og kokos

  • Ca. 75 g mørk chokolade, 70%
  • 1 spsk kokosolie
  • 3/4 dl peanuts
  • 2 spsk groft kokosmel
  • Evt. 1 spsk kakaonibs til pynt

Smelt chokoladen med kokosolie, hvis den ikke allerede er smeltet, og rør peanuts og kokosmel i. Bred ud i et fladt fad med kanter, beklædt med bagepapir, og sæt på køl et par timer, til chokoladen er smeltet.

Bræk eller skær dit chokoladebrud i passende stykker (man bestemmer jo selv, hvad der er passende – høhø!), og servér fx med en dejlig kop varm kaffe.

3 kommentarer til “Chokoladebrud med peanuts og kokosTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *