Denne her überlækre chokolade-pecantærte fandt jeg i Xenias fantastiske kogebog Sødt, sundere, syndigt. Jeg markerede den straks som en af de opskrifter, jeg var nødt til at prøve. Hvem kan sige nej til både chokolade og pecannødder?
Jeg har lavet nogle småjusteringer til opskriften. Nogle af rent praktiske årsager – jeg havde ikke nok pecannødder i huset, da jeg skulle bage, så jeg har udskiftet lidt med valnødder i stedet, hvilket også gør tærten en lille smule billigere. Jeg lavede også nogle andre udskiftninger undervejs, da opskriften drillede mig en lille smule. Bl.a. tilsatte jeg lidt pofiber til tærtedejen for at gøre den mere fast. Og så var jeg i tvivl, om massen til chokoladefyldet var for tynd – så jeg brugte for første gang mit nyindkøbte xanthangummi, som kan skabe en mere “chewy” konsistens i bagværk, karamel, is mm. Det fungerede supergodt.
Desværre har jeg endnu ikke kunnet finde xanthangummi i nogen af de netbutikker, jeg linker til her på bloggen. Men jeg fandt det selv i en helsekostforretning på Østerbro. Hvis du ikke kan finde det, så bare drop det – og kryds fingre for, at din chokolade-pecantærte bliver fin alligevel! 😉 Update august 2016: Jeg har fundet linket. Du finder det i opskriften.
Chokolade-pecantærten blev serveret som dessert hele 2 gange i sidste uge – og der var ikke skyggen af klager fra ellers sukkerspisende gæster 🙂 Den er virkelig også lækker! Tung chokoladesmag, der går perfekt sammen med pecannødder. Snasket konsistens i fyldet og fint “bid” i bunden. Smid en kugle vaniljeis oveni, og englene synger!
Tærten kan fint bages i god tid og stå i køleskabet en dag eller to. Det bliver den bestemt ikke mindre lækker af. Jeg tror også godt, den ville kunne klare en tur i fryseren, hvis man skulle have brug for det.
Chokolade-pecantærte
(ca. 8 personer)
(Klik på links’ene i opskriften for at læse om og evt. bestille specialingredienser)
Bund:
- 150 g valnødder
- 50 g pecannødder
- 2 spsk arrowrootpulver (adlink)
- 2 spsk pofiber (adlink)
- 1 spsk kokossukker
- 75 g koldt smør
- 1 æg
- 1 nip salt
Blend nødderne til mellemfint mel i en foodprocessor.
Tilsæt koldt smør i tern, arrowroot, kokossukker og salt, og blend, til dejen samler sig. Saml dejen med ægget.
Pres dejen ud i en tærteform. Jeg brugte en aflang (33×11 cm). Den var måske liiige i det allermindste, også i forhold til fyld, så har du en større, så bare brug den. Husk at presse dejen op ad kanterne i formen, så der er noget til at holde på fyldet. Prik huller i dejen med en gaffel.
Min dej var meget våd og løs, så jeg valgte at forbage den i 10 minutter på 180 grader varmluft. Det gjorde den mere fast til at kunne bære fyldet.
Imens laves fyldet:
Chokolade-pecanfyld:
- 75 g smør
- 75 g mørk chokolade (min. 70%)
- 100 g Fibersirup Gold (adlink)
- 2 store æg
- 100 g kokossukker
- Korn fra 2 vaniljestænger (mine var ret tørre, så 1 fed af slagsen kunne nok gøre det. Eller ½ tsk vaniljepulver)
- 1 nip salt
- ½-1 tsk Xanthangummi (adlink)
- 100 g valnødder eller pecannødder – eller en blanding
- 50 g halve pecannødder (find de pæneste i posen)
Smelt smør, chokolade og Fibersirup sammen i en gryde. Lad det køle lidt af.
Pisk æg, kokossukker, vanilje og salt sammen i en skål.
Pisk chokoladeblandingen i æggemassen.
Hak de 100 g nødder groft, og fordel dem over den forbagte tærtebund. Hæld chokoladefyldet over, og pynt med de uhakkede pecannødder.
(Note: Jeg havde en anelse for meget fyld – formentlig fordi jeg, som nævnt oven for, brugte en lidt for lille form. Du kan jo altid bruge det som en undskyldning for at slikke skålen – eller du kan prøve at finde på noget mere konstruktivt at bruge det til 😉 )
Bag tærten i 30-40 minutter på 180 grader varmluft, så fyldet sætter sig.
Afkøl din chokolade-pecantærte, og servér med vaniljeis, flødeskum, eller hvad du har lyst til.
Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget klikke på links’ene 🙂 Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.
0 comments on “Chokolade-pecantærte”Tilføj din