Chokolade cookies

Fredagskage: Chokolade cookies

Chokolade cookies


I tirsdags var jeg hjemme fra arbejde med en dum forkølelse, som havde plaget mig hele weekenden. Jeg forsøgte mig med alt det, der skulle hjælpe til, at man bliver hurtigere rask: te med honning, vitaminer, superfoods som granatæble og grønkål mm. – men til sidst gik det op for mig, at jeg måske havde angrebet sagen helt forkert. Jeg havde glemt, at sygdom sommetider bare skal bekæmpes med kage!

Derfor gik jeg i køkkenet og bagte de her chokolade cookies. Jeg har længe haft lyst til at bage nogle mørke, solide chokolade cookies – ikke bare cookies med chokoladestykker i, men cookies, der snarere er lavet af chokolade 🙂

Mine chokolade cookies er lige, som cookies skal være – sprøde, lidt chewy og med en intens smag af chokolade og knas fra hakkede pecan- og pistacienødder. Jeg ville faktisk aldrig gætte, at de var glutenfri og sukkerfri, hvis jeg ikke vidste det på forhånd. Det eneste dårlige, der er at sige om dem, er, at jeg fik givet dem et minut eller to for meget i ovnen, så de blev lidt brændte – men det glemmer man, når man får et godt glas mælk eller en kop kaffe til.

Chokolade cookies


 Chokolade cookies

  • 100 g hjemmemalet mandelmel
  • 50 g kokossukker (Sukrin Gold vil sikkert også fungere fint)
  • 75 g blødt smør
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 50 g mørk chokolade
  • 25 g pecannødder
  • 25 g usaltede pistacienødder

Blend 100 g mandler til fint mel. Bland med salt, vanilje, bagepulver og kakao.

Hak chokoladen, og sæt den til at smelte over et vandbad.

Kom smør, kokosolie og kokossukker i en skål, og pisk sammen. Hæld den smeltede chokolade i, og pisk videre – den varme chokolade hjælper også, hvis smørret er lidt genstridigt. Pisk ægget i, og tilsæt herefter alle de tørre ingredienser.

Hak pecannødder og pistacienødder, og vend dem i dejen.

Sæt små klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir – for mig passede det med 12 chokolade cookies.

Bag ved 180-200 grader i ca. 15-20 minutter (bagetid og temperatur afhænger af din ovn – hold godt øje). Tag dine chokolade cookies ud af ovnen, og lad dem afkøle på pladen i 3-5 minutter, hvorefter du tager dem over på en rist og lader dem køle helt ned.

2 kommentarer til “Fredagskage: Chokolade cookiesTilføj din

  1. Der var de jo! Glæder mig til at prøve dem, når der igen står bage-tid på programmet:-) Det var sandelig godt du kom i tanke om den rigtige kur…..

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *