Chocolate Cherry Muffins

Cherry Mania #3: Chocolate cherry muffins

Chocolate Cherry MuffinsChokolade og kirsebær er virkelig gode venner!  Derfor bliver disse Chocolate Cherry Muffins “le grand finale” på Cherry Mania-dagene her på bloggen. Den dybe, mørke chokoladesmag bliver forstærket og twistet på skønneste måde af kirsebærrene. Glem alt om syntetisk eller dominerende kirsebærsmag – faktisk smager disse muffins ikke engang udpræget af kirsebær. De kan bedst sammenlignes med en plade lækker mørk chokolade fra et af de gode mærker, som har fået et skud chili, hindbær eller noget andet, som fremhæver nogle bestemte nuancer af chokoladesmagen. Virkelig fantastisk!

Igen er min mors Amarenakirsebær kommet i brug i kombination med “slavekirsebærsovsen”. Deres intense, mandelagtige smag inspirerede mig til at erstatte en del af hvedemelet med mandelmel. Det gav et virkelig fantastisk resultat, og muffins’ene har fuldt ud bevaret den “fluffiness”, som for mig er kendetegnende for den perfekte muffin.

Sukker – det kommer man altså ikke udenom, når man skal ramme den perfekte muffin. Man kan sagtens bage muffins uden sukker, fx med sødemiddel, frugt eller honning – men resultatet bliver altså derefter! Den luftige, let smuldrende konsistens, som jeg vil have i mine muffins, får man kun med hvidt sukker.

Kvalimad har en rigtig god forklaring på, hvorfor det er en god idé at bruge både Natron og bagepulver, når man bager muffins. Det er noget med syre-base-forhold og kemiske reaktioner. I det hele taget forklarer han rigtig fint principperne for at bage muffins, så læs hans indlæg, hvis du har tid. Men hvis mundvandet allerede løber, så gå direkte til opskriften:

Chocolate cherry muffins (8 store)

 • 100 g smør
 • 75 g sukker
 • 1 dl (ca. 125 g) kirsebærsovs
 • ½ dl amarenakirsebær (eller brug den ekstra del almindelig kirsebærsovs)
 • 2 æg
 • 100 g hvedemel (gerne det billigst mulige, som har det laveste glutenindhold og giver de luftigste muffins)
 • 50 g mandelmel
 • 25 g kakao
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • Korn fra ½ vaniljestang (eller brug vaniljepulver)
 • 1 nip salt
 • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

Tilsæt æg et ad gangen, og pisk godt imellem hvert. Tilsæt kirsebærsovs, og rør godt sammen. Hvis du også bruger amerenakirsebær, så si væden fra bærrene, og tilsæt den til dejen nu. Stil bærrene til side.

Sigt hvedemel med kakao. Bland med mandelmel, vanilje, bagepulver, natron og salt. Vend alle de tørre ingredienser sammen med de våde, og tilsæt også den hakkede chokolade. Rør endelig ikke for meget – så får du tunge, seje muffins i stedet for lette og luftige.

Fordel dejen i muffinsforme, og dump 1-2 (eller 3!) amarenakirsebær ned i hver, hvis du bruger det.

Chocolate Cherry Muffins

Bag dine chocolate cherry muffins i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Tjek, at  er færdige ved at stikke en kødpind ned i midten af en af dem, lad den sidde et par sekunder, og træk den langsomt op. Hvis der ikke hænger noget dej ved, er dine muffins færdige. Så skal de bare ud af ovnen og afkøles.

Jeg synes ikke, at disse herligheder skal belemres med nogen form for glasur, frosting eller icing. De er helt fabelagtige og skønno, som de er. Hvis du synes, det er for kedeligt, så kan du evt. pynte dem med lidt smeltet mørk chokolade eller måske bare, som jeg, dumpe et enkelt Amarenakirsebær ned på hver, inden du serverer dem med en god kop kaffe.

Chocolate Cherry Muffins

 Indlægget indeholder affiliate-links.

0 comments on “Cherry Mania #3: Chocolate cherry muffinsTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: