Er det bare mig, eller trænger vi lige til noget mad, som ikke har noget som helst med jul at gøre, inden vi skal i gang med andesteg, rødkål og ris à la mande? Og kunne det ikke være meget rart med en dag, hvor madlavningen passede sig selv efter en minimal arbejdsindsats, så der var god tid til at fokusere på de sidste juleforberedelser og måske hygge lidt med familien? Denne chili con pollo kunne være et fint svar på alle de behov!
Kort fortalt er det en chili con carne, bare med kylling i stedet for oksekød. Kyllingekødet tilberedes langsomt i crockpotten og trevles inden servering, så man får en meget saftig og intens chili con pollo med masser af fylde og smag. Som med de fleste crock pot-retter passer den sig selv det meste af dagen, og man kan bare nyde at lade duften brede sig i det lille hjem, mens man bruger tiden på andre gøremål.
Min tid skal i dag bl.a. bruges på at se Hobitten – nu må vi have afsluttet den saga! Jeg kommer så meget til at være hende (igen), der sidder og hvisker: “Ej, det har jo SLET IKKE noget med bogen at gøre!” – men nogen må jo også påtage sig den rolle, og så længe der er god underholdning, godt selskab og mørk chokolade skal jeg nok i sidste ende være glad og tilfreds 🙂
Chili con pollo i crock pot
- 2 kyllingefileter
- 2 rødløg
- 2-3 fed hvidløg
- ½-1 rød chili
- 1 rød peber
- 1 dl hønsebouillon
- 3 dl hakket tomat (eller ca. 1 brik)
- Saft af 1/4 lime
- 1 spsk rød balsamico
- 1 spsk koriander
- 2 spsk spidskommen
- ½ tsk cayennepeber
- ½ spsk kokossukker
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk paprika (sød)
Tilsættes ½-1 time inden servering:
- 1 dåse kidneybønner, drænet og skyllet grundigt
- 1 lille dåse majs
Servér med:
- Revet cheddar
- Creme fraiche
- Frisk koriander
- Rå, finthakket blomkål
Pil rødløg og hvidløg. Skær rødløgene i både, og hak hvidløget fint sammen med rød chili (husk at fjerne kerner og hinder) og peberfrugt. Rør hønsebouillion sammen med tomat, balsamico, limesaft og krydderier, og kom det i crock potten sammen med kylling og grøntsager.
Så er det bare at tænde for apparatet og lade det hele stå i 6-8 timer. Jeg startede med at give min chili con pollo 2 timer på høj varme og derefter 6 timer på lav varme.
I den sidste times kogetid tilsatte jeg majs og kidneybønner. Samtidig tog jeg kyllingestykkerne op, trevlede kødet med 2 gafler og kom det tilbage i crock potten.
Når din chili con pollo er gennemvarm, kan du servere den med finthakket blomkål, revet cheddar, creme fraiche og frisk koriander. Og måske en lille øl 🙂
0 comments on “Chili con pollo i crock pot”Tilføj din