Chicken cashew

Chicken cashew à la Louise

Chicken cashewJeg elsker chicken cashew, men det har altid været en af de retter, som jeg bare ikke kunne få rigtig. Jeg har prøvet at følge alverdens angiveligt meget autentiske thai-opskrifter, men det er altid endt med at smage kedeligt og bare – forkert… Så i aften besluttede jeg at lave mine egne regler og bare lave chicken cashew på den måde som føltes rigtigt for mig – bruge de ingredienser, jeg havde lyst til, og i det blandingsforhold, som virkede fornuftigt i mine øjne.  Den eneste regel var, at der selvfølgelig skulle cashewnødder, kylling og også forårsløg i. Projektet havde den ekstra bonus, at jeg fik tømt grøntsagsskuffen for forskellige rester, der lå og flød. Det blev faktisk enormt vellykket, så opskriften på straks på bloggen, så jeg kan huske den en anden gang:

Chicken cashew til 2 personer:

 • 2 kyllingebryster uden skind
 • 2 fed hvidløg, salt, peber, frisk koriander og sesamfrø til at krydre kødet med
 • ½ rødløg
 • 1/4 gul peber
 • ½ squash
 • 1 broccolistok
 • 3 stk. forårsløg
 • et par gode håndfulde usaltede cashewnødder
 • rapsolie og sesamlie til at stege med

Sovs af: 

 • ½ dl teriyakisovs
 • ½ dl sød chilisovs
 • saften af ½ lime
 • 1 spsk fishsauce
 • 1 spsk honning
 • lidt flydende kalvefond (Knorrs er fin)
 • lidt vand

Et af trickene til vellykket wokmad er for mig at have alting klar, inden jeg begynder at stege. Når først ingredienserne rammer panden, skal det gå stærkt – ellers ender man med udkogte grøntsager og kedeligt kød. Så ikke noget med at stå og snitte løg eller lede efter teriyakisovs, mens grøntsagerne splatter ud.

Skær kyllingen i mindre stykker og vend med presset hvidløg, salt, peber, frisk koriander og sesamfrø. Lad den stå og trække lidt, mens du gør de andre ingredienser klar.

Chicken cashew à la Louise
Kyllingekød til Chicken cashew vendt med hvidløg og koriander

På mit fancy mandolinjern snittede jeg squashen i strimler og broccolistokken i ultratynde skiver. Man kunne også bare gøre det ved god gammeldags håndkraft – jeg skulle bare lige blære mig lidt med mit grej 🙂 Løg og peberfrugt kom ligeledes i skiver. Forårsløg blev renset og snittet og stillet til side. Til sidst blandede jeg sovsen, og så var det bare at begynde stegningen.

Chicken cashew à la Louise
Stegning af kyllingekød til Chicken cashew

Mit motto i køkkenet er, at man godt kan gøre sig lidt umage med stegning af kød – også selvom det “bare” er til en sammenkogt ret eller wokmad. Derfor steger jeg gerne alle kyllingestykkerne enkeltvist til en ret som denne. Det giver en bedre overflade og lækrere konsistens, end hvis man bare vælter det hele ned på panden på én gang. Panden skal selvfølgelig være skoldhed.

Når kødet er brunet, stilles det til side. Herefter svitses først løg og peberfrugt, så squash og broccoli. De skal ikke stege ret længe, før kyllingen kommes tilbage i panden sammen med sovsen. Tilsæt til sidst cashewnødder og forårsløg, og lad retten varme igennem ca. 2 minutter. Forårsløgene skal kun lige have “givet sig” for varmen – de skal stadig have lidt bid, fasthed og smag.

Stegte ris er et godt tilbehør, som passer godt ind i “tøm køleskabet”-temaet. Det kan sagtens være (brune) ris, der har været frosset ned, og som steges på en hed pande i rapsolie/sesamolie med karry og gurkemeje.

En skøn og sund ret med masser af protein, grønt og sunde fedtsyrer fra cashewnødderne. 

Chicken cashew
Chicken cashew – klar til at spise!

1 comment on “Chicken cashew à la LouiseTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: