Chiagrød med hindbær

Chiagrød med hindbær

Chiagrød med hindbær


Frisk, cremet, lyserød morgenmad – klar til at nyde i morgensolen derhjemme eller til at tage med på farten. Chiagrød med hindbær – værs’go’! 🙂

De syrlige hindbær giver chiagrøden et dejligt frisk pift, som går rigtig godt i spænd med kokosmælken. Den smager faktisk af god, gammeldags hindbæryoghurt – men altså uden mælkeprodukter eller tilsat sukker.

Bliver man mæt nok af chiagrød til morgenmad? Nja, tja… Nogle gør – jeg gør ikke helt. Så jeg spiser gerne chiagrøden som en lille “morgenmadsdessert” efter fx et spejlæg og lidt grønt. Så har jeg en god mæthedsfølelse i kroppen hele formiddagen.

Chiagrød med hindbær

Jeg har ellers haft madblogger-mareridt i nat: Jeg drømte, at jeg lavede slangeis… altså en is af en levende slange… i min crockpot… Og jeg var så bange for, at slangen ikke var død, at jeg ikke turde tage låget af, da den var færdig. Jeg havde nemlig ikke turdet røre ved den for at slå den ihjel, så jeg havde bare på en eller anden måde fået den mingeleret ned i ismaskinen crockpotten, trykket på “start” og håbet på det bedste. Så jeg satte elastikker om hele apparatet og lod den stå, til Andreas kom hjem. Og så vågnede jeg heldigvis! Og overvejede, om mad burde spille en mindre rolle i mit liv 😉 Gisp, min underbevidsthed er et scary sted sommetider!

Er det bare mig, der drømmer sådan nogle syrede ting?

Chiagrød med hindbær

Jeg ville uden tvivl have vundet mere kulinarisk anerkendelse inden for den gastronomiske verden med min slangeis end med min chiagrød med hindbær – men jeg foretrækker nu alligevel den sidste!

I virkeligheden skyldes mareridtet nok, at jeg har sovet en begyndende feber ud i nat. Hvis du følger med på Snapchat, så du måske i går, at jeg var lidt sløj og ynkelig. Heldigvis har jeg fri i dag og kunne derfor nappe 12 timers søvn, hvilket har gjort underværker for mit velbefindende.

Så nu vil jeg ud og nyde det smukke solskinsvejr! Jeg har en aftale med min far om en gåtur rundt om Damhussøen. Kan I have en dejlig mandag 🙂

Chiagrød med hindbær


Chiagrød med hindbær

  • 1 dl kokosmælk (Extra Creamy Coconut Milk fra Santa Maria)
  • ½ spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljepulver
  • Sødning efter behov (jeg brugte et par dråber flydende SØD)
  • Ca. 1 spsk citronsaft
  • 1 dl friske eller frosne hindbær

Pynt: hindbær, kokosflager

Kom alle ingredienser i et højt blenderglas, og blend med stavblender (eller brug en almindelig blender/foodprocessor til at blende grøden i).

Kom chiagrøden i et glas, og sæt den på køl, til du er klar til at spise – gerne natten over, men ½ times tid kan også sagtens gøre det.

Pynt med hindbær og kokosflager, og nyd til morgenmad.

Skal du gå helt amok i hindbær, kan du også drysse med den fantastiske hindbærgranola.

Hindbærgranola


Grej: (Affiliatelinks)

Bamix stavblender

Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Indtægterne hjælper til at finansiere den tid og de ressourcer, jeg bruger på bloggen her. Læs om annoncering på Fru Kofoeds Køkken her.

0 comments on “Chiagrød med hindbærTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: