Chiagrød med melon og kokos

Chiagrød med melon og kokos

Chiagrød med melon og kokos


Jeg har i mange år grinet af min søster, fordi hun har for vane at stå vildt tidligt op i weekenden for at sidde helt i fred for familien og se serier på Netflix. “Come on, brug dog din lørdag på at sove længe,” har jeg sagt, mens jeg rullede med øjnene. Jeg er nemlig sådan én, der snildt kan sove til kl. 11 om lørdagen. Og for den sags skyld også 11.30, når kattene ikke vækker mig ved at trampe på min blære og miave højt, at de vil have mad! 😉

Men som med så mange andre ting, man griner hånligt af, ender det gerne med at indhente én på et tidspunkt. Her på mine gamle dage er jeg nemlig begyndt at forstå min søsters forkærlighed for de stille stunder tidligt lørdag morgen med min helt egen Netflix-serie på skærmen (for tiden Suits, inden da Downton Abbey), kaffe i kruset, dynen inde på sofaen og lyden skruet helt ned, så Andreas ikke bliver vækket. Jeg kan sågar finde på at sætte vækkeuret, så jeg er helt sikker på at få min stille alene-tid.

Chiagrød med melon og kokos

Som regel nøjes jeg med en kop kaffe med fløde til min morgenhyggestund – så spiser jeg brunch sammen med Andreas, når han er kommet op og har fået øjne. Men engang imellem er det godt med en lille, let morgenmad, der kan nydes helt uden at larme. Chiagrød er fantastisk til formålet – og denne her udgave med melon og kokos har en skøn, mild og eksotisk smag af sol og sommer. Chiagrøden er perfekt til kokoselskere. Den har kokos på 4 måder: kokosmælk, kokosmel, kokosolie og kokosflager.

Jeg biksede den sammen fredag aften med mit nye medlem af køkkengrejs-familien: en fræk, rød sag af en Bamix stavblender (adlink), som jeg har fået af Andreas i fødselsdagsgave.  Uh, som jeg er glad for den! Lørdag morgen blev chiagrøden pyntet med frisk nektarin i tern og kokosflager. Jeg drømte mig væk til sydlige himmelstrøg, mens morgensolen væltede ind af køkkenvinduet, og Netflix strømmede ud over fjernsynet 🙂

Chiagrød med melon og kokos

Chiagrød med melon og kokos


Chiagrød med melon og kokos

 • ca. 75 g cantaloupemelon (vægt uden skræl og kerner)
 • Saft af ½ appelsin
 • 1 dl kokosmælk (gerne Extra Creamy fra Santa Maria)
 • 2 spsk chiafrø
 • 1 spsk groft kokosmel
 • 1 tsk kokosolie
 • 1 nip salt
 • 1 nip vanilje
 • Evt. et par dråber sødemiddel

Pynt:

 • Frisk frugt
 • Kokosflager

Kom alle ingredienser i et højt glas, og blend med en stavblender. Smag evt. til med et par dråber sødemiddel, hvis din melon ikke er super-sød. Sæt på køl til dagen efter.

Pynt gerne med frisk frugt og kokosflager, og nyd til morgenmad.


Indlægget indeholder affiliate-links, der giver mig kommission, hvis du køber noget i den pågældende webshop. Det koster selvfølgelig ikke dig noget at klikke på links’ene. Jeg linker altid kun til produkter, som jeg selv kan stå inde for.


 

0 comments on “Chiagrød med melon og kokosTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: