Chiagrød med koldskålssmag

Chiagrød med koldskålssmag (og lidt om gæstebloggerweekend)

Chiagrød med koldskålssmagDet er meget forskelligt, hvad jeg spiser til morgenmad. De fleste dage står den på æg, salat og måske lidt kød. Nogle dage spiser jeg kernebrød eller grøntsagsfladbrød – det er typisk i weekenderne. Og nogle dage har jeg lyst til noget sødt og let – som denne chiagrød med koldskålssmag. Den smager virkelig af koldskål, men indeholder ingen sukker, kun gode ting som fed græsk yoghurt, kokosmælk, chiafrø og hampefrø – og så selvfølgelig vanilje og citron! Jeg er ikke den første blogger til at blogge om chiagrød med koldskålssmag, men sikkert heller ikke den sidste, for det er virkelig et hit!

Nå, men her i weekenden skal vi faktisk ikke ses – eller jo, hvis I smutter over på bloggen Foodgeek. Sune fra Foodgeek og jeg har nemlig besluttet at holde gæstebloggerweekend – så jeg blogger ovre hos ham, og han blogger her. Det kan I godt glæde jeg til! Sune er madnørd, som navnet på hans blog antyder, og han laver virkelig spændende og lækker mad, som ovenikøbet er sukkerfri. Jeg kan afsløre, at der i weekenden kommer både noget til den søde og til den salte tand her på bloggen… Så hæng på! Hashtagget på Instagram hedder #gæstebloggerweekend.

Nu til chiagrøden:

Chiagrød med koldskålssmag

Chiagrød med koldskålssmag

  • ½ dl græsk yoghurt, 10% (jeg brugte den vildeste 17%-yoghurt, som jeg havde fundet i Malmø – yum!)
  • ½ dl kokosmælk (helst Ekstra Creamy fra Santa Maria)
  • ½ tsk vanilje
  • 3-4 dråber flydende SØD
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 nip salt
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 spsk hampefrø (kan erstattes af ½ spsk ekstra chiafrø)

Rør græsk yoghurt og kokosmælk sammen, og smag til med vanilje, sødemiddel, citronskal og-saft og evt. et nip salt. Når smagen er, som du gerne vil have den, så tilsæt chiafrø og hampefrø, rør sammen, og sæt chiagrøden på køl. Jeg lader den gerne stå natten over, så den er lige klar til at tage ud af køleskabet om morgenen og spise, fx pyntet med lidt friske blåbær.

Spis grøden som morgenmadsdessert eller som fuldgyldig morgenmad på dage, hvor du ikke trænger til så meget mad.

0 kommentarer til “Chiagrød med koldskålssmag (og lidt om gæstebloggerweekend)Tilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *