Er jeg den eneste, der er lidt forelsket i blodappelsiner? Den dér røde farve er bare slet ikke til at stå for, synes jeg! Og et lille skud C-vitamin kan vi vel alle bruge her i vinterkulden?
Jeg elsker at forkæle mig selv med lidt ekstra godt til morgenmaden, når jeg har fri. Fx en skål chiagrød – og jeg vist efterhånden fået samlet en del forskellige udgaver af chiagrød her på bloggen:
Chiagrød med koldskålssmag
Mokka chiagrød
Chiagrød med smag af jul
Chunky monkey chiagrød
Chiagrød med melon og kokos
Jeg spiser sjældent chiagrød som min eneste morgenmad. Det mætter ikke helt nok for mig. Men sammen med et æg, en ostemad eller noget tredje er det superlækkert.
Chiagrøden her har en dejlig frisk smag af appelsin. Jeg har valgt ikke at blande alle ingredienserne sammen fra starten, men lade dem ligge i 2 lag: blodappelsinsaft med chiafrød som “gele” nederst. Græsk yoghurt rørt med fløde og vanilje øverst. Det giver på en eller anden måde en lidt mere luksuriøs følelse at spise sin chiagrød på den måde 🙂 Virkelig luksus er det, hvis du lige drøner en lille skvis flydende honning og en håndfuld hakkede valnødder på toppen.
Chiagrød med blodappelsin
- Saft af ½ blodappelsin (eller almindelig appelsin)
- 1 spsk chiafrø
- ½ dl græsk yoghurt
- 1 spsk fløde
- 1 nip vaniljepulver
- Evt. flydende honning
Pres saften ud af blodappelsinen, og bland det med chiafrø i et lille glas. Sæt på køl, og lad det gelere let i ca. 20 minutter.
Rør græsk yoghurt med fløde og vanilje. Kom det oveni chia-appelsinblandingen.
Dryp evt. med flydende honning, og nyd! Lidt hakkede valnødder på toppen smager heller ikke værst 🙂
0 comments on “Chiagrød med blodappelsin”Tilføj din