Chia-knækbrød

Chia-knækbrød

Chia-knækbrød


Hvis man følger mig på Instagram, vil man nok have set de her chia-knækbrød en hel del gange efterhånden. Opskriften har jeg fundet ovre hos Jane på Madbanditten, og jeg er simpelthen så begejstret for den, at jeg er nødt til at dele den her med jer, nu hvor jeg har lavet dem så mange gange.

Chia-knækbrødene er glutenfri, mejerifri og fri for æg – og det sidste er næsten det bedste. Jeg har ellers bagt de populære kerneknækbrød mange gange, men jeg synes altid, de får en lidt træls “ægget” smag. Det slipper man for med chiafrøene som base – og så får man ovenikøbet de små frøs mange positive egenskaber med i købet oveni. Ren WIN!

Jeg prøver at undgå at have brød som base for mine måltider i hverdagene. Men på weekendmorgener synes jeg, det er rigtig dejligt at kunne sætte tænderne i sådan et stykke chia-knækbrød med en tyk skive ost på, en kop kaffe on the side og gerne en god serie på Netflix i fjernsynet. Dét er ren hygge!

Chia-knækbrød


Chia-knækbrød

  • 1 dl chiafrø
  • 2,5 dl vand
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt

Sæt chiafrø i blød i vandet, og lad dem stå og trække i 10-15 minutter, så de bliver til en klistret, tyk masse.

Bland alle de andre ingredienser i en skål, og hæld chia-massen ned i skålen. Så skal der bare røres godt rundt – der skal måske lægges lidt kræfter i for at få chia-massen blandet sammen med de tørre ingredienser, men jeg synes nu, det plejer at gå meget stille og fredeligt.

Hæld knækbrøds-massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og glat ud med en spatel, som du kan fugte med lidt vand undervejs. Der skal en lille portion tålmodighed til, men det går nu også relativt nemt, når man tager det stille og roligt.

Brug en pizzaskærer til at skære pladen i passende stykker, inden du sætter den i ovnen på 160 grader i 1 time på traditionel varme. Så er dine chia-knækbrød lige til at tage ud og og knække i stykker, når de er færdigbagt.

Lad knækbrødene køle af på en rist, inden du nyder en skive knækbrød, fx med ost – eller endnu bedre, med smør og mørk pålægschokolade! Så er det virkelig weekend! 🙂

0 kommentarer til “Chia-knækbrødTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *