Chia chokolademousse

3 opskrifter på chia chokolademousse

Chia chokolademousse

Der er stadig gang i chiafrøene i køkkenet, og en af de ting, jeg har eksperimenteret med, er “chokolademousse” lavet på chiafrø. Jeg har set opskrifter på det forskellige steder og altid tænkt – “Nej, stop nu – det er jo ikke chokolademousse!” Efter selv at have prøvet det, må jeg sige – nej, det er det ikke. Men det er skræmmende tæt på, når man tænker på, at det faktisk er en slags helsemad! Chiafrø, mandelmælk, kokosmælk – hvordan kan det give en konsistens, der er så tæt på rigtig chokolademousse – let, luftig og cremet? Samtidig med, at det er smækfyldt med sunde fedtsyrer og protein, men med et minimalt indhold af kulhydrat? Det er ikke til at forstå, men de dér chiafrø kan altså et eller andet.

Smagen skulle jeg lige arbejde lidt mere med. Jeg prøvede først at lave moussen bare med kakao, sødemiddel og vanilje – men det blev altså for tamt til mig. Så fik jeg blandet en hel masse krydderier sammen – og det blev til gengæld for forvirrende i smagen. Så nu er jeg landet på 3 varianter, som jeg selv synes rigtig godt om: kaffe, Bülow-lakrids og hindbær. De er alle 3 lavet ud fra samme grundopskrift, som kommer her:

Grundopskrift på chia chokolademousse til 2-3 personer

  • 3 store spsk chiafrø
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk kakao (altså rigtig kakao – ikke den fra Nestlé!)
  • 2-3 tsk Perfect Strø (eller honning)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt

Bland alle ingredienserne sammen i en skål, sæt stavblenderen på, og blend et lille minuts tid. Chiafrøene skal være helt knust i væden. Tilsæt den smag, du gerne vil have, fordel chia-chokolademoussen i små skåle eller én stor skål, og stil den på køl i ca. en times tid. Det gør ikke noget, at massen er lidt flydende og ikke ligner chokolademousse. Chiafrøene vil suge væde til sig og skabe den cremede og luftige konsistens.

Chia chokolademousse

Chia chokolademousse med kaffe

Tilsæt ca. ½ dl stærk kaffe/espresso til grundopskriften. Tilpas selv smagen, til den er så kraftig, som du vil have den. Vær opmærksom på, at du måske skal øge dosen af chiafrø en lille smule, når du tilsætter mere væske i form af kaffe. Jeg har forsøgt bare at blende ren pulverkaffe i, men det gav ikke rigtig helt den samme intense smag, så jeg tror, at en lille kop espresso er the way to go.

Chia chokolademousse
Chia chokolademousse med kaffe

Chia chokolademousse med med Bülow-lakrids

Tilsæt 1 tsk Raw lakridspulver til grundoskriften – eller mere, hvis du er en rigtig lakridsfreak!

Chia chokolademousse
Chia chokolademousse med Bülow-lakrids

Chia chokolademousse med frysetørrede hindbær

Tilsæt 4 spsk frysetørrede hindbær til grundopskriften, og blend grundigt med stavblenderen.

Chia chokolademousse
Chia chokolademousse med frysetørret hindbær

(Indlægget indeholder affiliate-links)

2 comments on “3 opskrifter på chia chokolademousseTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: