Cherry cheesecake med mandelbund

Cherry mania #1: Cherry cheesecake med sprød mandelbund

Cherry cheesecake med mandelbundDe fleste har nok prøvet at have et glas kirsebærsovs eller to stående, som ikke lige blev brugt i julen. Men hvad er det lige, man kan bruge kirsebærsovs til, når det ikke skal hældes over ris à la mande? Det spurgte jeg mig selv om, og jeg kom frem med 3 svar. Med andre ord: glæd dig til 3 dages “cherry mania” på bloggen! Jeg afslører endnu ikke, hvad de 2 andre anvendelsesmuligheder for kirsebærsovs lyder på, men den første får du her. Kirsebær som topping på cherry cheesecake er nemlig helt klassisk og ganske fantastisk.

Cheesecake kan laves på 117 måder. Denne er nem og kræver ingen bagning (bortset fra ingredienserne til bunden, som lige skal ind og ristes lidt). Sund kan man nok ikke just kalde den. Den snuser lidt af LCHF, men det går vist fløjten med kirsebærsovsen. Jeg er dog lykkedes med at erstatte de sukker- og kulhydratholdige Digestivekiks i bunden med en sprød, let smuldrende mandelbund, som fungerer rigtig godt, og jeg har desuden valgt at bruge honning i stedet for sukker – det smager ligeså godt og er lige knapt så hårdt ved blodsukkeret.

Min kirsebærgelé blev ekstra fantastisk, da min mor donerede et glas superlækre Amarenakirsebær, som jo er kongen af syltede kirsebær! De har en fantastisk intens mandelagtig smag, som jeg bliver mere og mere tosset med. Jeg har her blandet dem med “slavekirsebærsovsen”, mest for at mildne smagen lidt – for der er virkelig smagseksplosion i Amarenaerne! Geléen kunne dog sagtens bare laves med ren, almindelig kirsebærsovs.

Jeg var selv rigtig godt tilfreds med cheesecaken, men vil dog nok en anden gang overveje at give flødeostefyldet et skud lime- eller citronsaft for at få lidt mere knald på smagen. Opskriften rækker rigeligt til 2 personer og kunne nok også fint række til 3, hvis man brugte lidt mindre glas.

Cherry cheesecake med sprød mandelbund

Mandelbund:

 • 50 g mandler
 • 35 g smør
 • 1 spsk honning
 • 1 nip salt og 1 nip vaniljepulver

Fyld:

 • 2 blade husblas
 • 100 g Philadelphia (om du bruger fuldfed eller light er op til dig)
 • 1 æg delt i blomme og hvide
 • 50 g cremefraiche (jeg brugte 18% – 9% kan sikkert også fungere, ligesom græsk yoghurt nok også kan. Jeg ville dog fraråde skyr her!)
 • skal af 1/4 citron eller lime (og måske lidt saft også)
 • Vaniljekorn fra 1 vaniljestang (eller brug vaniljepulver)
 • 3 spsk honning
 • 1 nip salt

Kirsebærgelé:

 • 1 dl kirsebærsovs  (evt. en blanding af almindelig “slavekirsebærsovs” og lækre Amarenakirsebær)
 • 1 blad husblas

Blend mandlerne til groft mel, og smelt smørret. Rør smør, mandler, honning, salt og vanilje godt sammen. Bred blandingen ud på en plade med bagepapir, bag den ved 180° i 10-12 min. og lad den afkøle. Smuldr mandelblandingen og tryk den sammen i bunden af 2 glas.

Udblød husblassen i 10 minutter, og smelt den i et vandbad med det vand, der hænger ved. Rør flødeosten med æggeblomme, cremefraiche, honning, vanilje og citronskal. Rør den let afkølede husblas i flødeosteblandingen. Det gøres lettest ved først at røre lidt af flødeosteblandingen i den smeltede husblas og derefter hælde det tilbage i skålen og røre det hele godt sammen. Pisk æggehviden stiv med et nip salt og vend den i. Fordel blandingen over mandelbundene i de 2 glas og stil kagen koldt, mens du laver kirsebærgeléen.

Udblød og smelt husblassen, og rør den ud i kirsebærsovsen efter samme princip som beskrevet ovenfor med fyldet. Fordel kirsebærgeléen over flødeostemassen i de 2 glas, og stil det hele på køl i et par timer. Så er din cherry cheesecake klar til at nydes!

Cherry cheesecake med sprød mandelbund

Indlægget indeholder affiliate-links.

1 comment on “Cherry mania #1: Cherry cheesecake med sprød mandelbundTilføj din

Det kunne være hyggeligt, hvis du lagde en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: