Da jeg første gang så opskriften på cheeseburgersalat hos Madbanditten, var jeg solgt allerede ved overskriften. Hvor godt lyder det ikke også lige? Alle ingredienserne fra en cheeseburger, undtagen brødet, blandet sammen i én stor, meget lchf-venlig salat. Mmm, savle savle…
Jeg ilede straks i køkkenet og smækkede en cheeseburgersalat sammen og var helt grædefærdig over, hvor godt det var. Især den snaskede dressing. Men Andreas var knapt så solgt, og jeg forstod det ikke. “Prøv lige at smag, det smager jo fuldstændigt som Thousand Island!!!” argumenterede jeg passioneret. “Ja, og jeg hader Thousand Island”, replicerede manden. Ha! Sådan kan man lære nye ting om sin ægtefælle efter 7 års ægteskab.
Nå, men vi twistede lidt på dressingen og på forskellige andre ting i salaten, så den kom til at passe bedre til vores smag – ikke mindst det interessante faktum, at Thousand Island-smag ikke kunne være et succeskriterium 😉
Nu er vi vist ret enige om, at cheeseburgersalat er blandt Top10-retterne herhjemme. Personligt vil jeg faktisk foretrække en cheeseburgersalat frem for en burger – den får jeg nok ikke husbonden med på, men lad mig alligevel lige prøve at forklare mig: Der er mange gode ting at sige om en burger med brød. Og uden at sige for meget, tør jeg godt kalde os burgereksperter. Vi er typerne, der fejrer bryllupsdag på burgerrestauranter, mens andre fletter fingre over stearinlys på små, intime spisesteder, der serverer nordisk mad; fordi Andreas påstår, at burgeren er verdens kulinariske højdepunkt, og jeg faktisk ærligt talt ikke er i stand til at argumentere mod den påstand. Så vi kan virkelig godt lide burgere! Men der er også 2 væsentlige ulemper ved en almindelig burger:
1: Brødet i en traditionel burger har det med at suge al snasket til sig, og medmindre man har fået fingrene i den perfekte briochebolle, synes jeg tit, det ender med, at de sidste bidder er lidt for tørre til min snaskede smag. Uanset hvor god en burger man ellers har fået serveret. Det slipper man for, når man blander alle de gode ting fra burgeren (ost, bacon, dressing, pickles og ikke mindst kødet) sammen i en salat uden brød.
2: Uanset hvor godt man pensler en bøf ind i barbecue-sovs, og hvor godt man griller den, kan man aldrig helt for, at det inderste af bøffen mangler smag og fylde. Når man findeler kødet og steger det med barbecuesovs, hvidløg og krydderier, bliver hver eneste bid kød nøjagtig lige ultralækker og smagfuld. Og det blander sig langt bedre med ost og bacon end i en almindelig burgerbolle.
Er du overbevist nu? Så er det bare med at få skrevet cheeseburgersalat på madplanen og sætte i gang:
Cheeseburgersalat
- 500 g oksekød
- 1-2 spsk barbecuesovs (jeg bruger bare en fra supermarkedet – MED sukker. Fyh…)
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- 1 pakke bacon
- Icebergsalat
- Tomater
- Agurk
- Rødløg
- Revet ost (jeg elsker en blanding af cheddar og mozarella)
- Cornichoner
Dressing:
- ½ dl mayonnaise (Hellmann’s)
- ½ dl creme fraiche 38%
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk French’s sennep
- 1-2 dråber flydende SØD (eller hvad du foretrækker af sødning
- Salt og peber
Steg baconen i ovnen i 13-15 minutter ved 200 grader varmuft.
Svits oksekødet på en pande – fx i lidt baconfedt blandet med olie. Tilsæt barbecuesovs, hvidløg, salt og peber, og smag til.
Snit salat, tomat, agurk og rødløg, og fordel det på et stort fad.
Hak cornichonerne fint, og drys dem over.
Fordel nu halvdelen af den revne ost over salaten, hæld kødet ovenpå, og drys så resten af osten over. Slut af med at knuse bacon ud over salaten.
Servér cheeseburgersalat med dressing til.
Yummi!
Meget! 🙂
Den tror jeg godt jeg kan sælge til min søn på 5 år!
Uh ja, mon ikke han vil være modtagelig over for den? 😉
Den er bare eminent ???❤️⭐️????? mange tak for denne side ,der er rigtige mange gode opskrifter jeg bruger , knus herfra ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tusind tak! Sikke en dejlig kommentar – den varmer 🙂 KH Louise